iOS 7 ne permite sa controlam iDevice-urile folosind simple miscari ale capului (Video)

[youtube]http://youtu.be/cdw4O4DM3wI[/youtube]

  Una dintre noutatile importante ale iOS 7 este posibilitatea de a ne controla iDevice-urile folosind simple miscari ale capului, Apple preluand aici o parte din functionalitatea disponibila in Samsung Galaxy S4. Daca acolo puteam utiliza gesturi pentru a naviga pe internet sau intr-o pagina web, aici Apple ne da posibilitatea de a controla aproape orice parte a iOS-ului folosind miscari ale capului inspre stanga sau dreapta. Metoda de control folosind miscari ale capului face parte din sistemul Switch Control care este dedicat unui grup extrem de restrans de utilizari.

  Activand sistemul Switch Control, din Settings>General>Accessibility>Switch Control, va trebui sa accesati submeniul Switches, sa accesati optiunea Select Item si apoi alegeti care miscare a capului actioneaza optiunile. Separat puteti alege ca oricare miscare a capului sa actioneze o anumita comanda in iOS, insa veti descoperi rapid ca functionalitatea nu este chiar atat de grozava. Revenind la Switch Control, sistemul evidentiaza automat diverse portiuni ale ecranului pe care utilizatorii le pot actiona folosind miscari ale capului.

  Ca sa fiu sincer, cred ca in iOS 7 Apple ne demonstreaza doar ca poate implementa metode de control ale iDevice-urilor folosind miscari ale capului, insa ceea ce ofere acum compania este departe de a fi intuitiv sau util din vreun anumit punct de vedere.