iPhone 6S – Apple ar fi ales fabricantul chip-urilor A9 si A9X

Apple ar urma sa imparta comenzile pentru chip-uri A9 si A9X.

iPhone 6S A9 A9X

  iPhone 6S va fi lansat in cursul acestui an de catre compania Apple, insa pana atunci aflam cine ar trebui sa produca viitoarele chip-uri A9 si A9X care vor include procesorul triple-core si cei 2 GB RAM, probaibl DDR 4. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, compania Apple ar alege producatorul taiwanez TSMC pentru a fabrica viitoarele chip-uri A9 si A9X dedicate iPhone 6S, iPhone 6S Plus, dar si iPad Air 3.

  TSMC produce deja o buna parte dintre chip-urile A8 pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar pentru anul viitor Apple ar fi ales sa ii acorde 50% din totalul de comenzi pentru chip-urile A9 si A9X. Numarul de comenzi a fost redus cu 20% fata de contractul incheiat in cursul acestui an pentru componente, iar deocamdata nu se stie de ce a luat compania americana aceasta decizie.

  Samsung ar trebui sa primeasca restul de 50% dintre comenzile pentru chip-uri A9 si A9X dedicate iPhone 6S si viitoarelor tablete iPad, coreenii urmand a primi cele 20 de procente pe care le-ar pierde TSMC. Recentul parteneriat dintre Samsung si GlobalFoundries ar fi convins Apple sa ii acorde o cota mai mare din productie companiei coreene, insa ramane de vazut daca zvonurile se vor materializa in contracte.

  Ca de obicei, productia acestor componente va incepe in vara acestui an, asamblarea efectiva a iPhone 6S urmand a incepe la sfarsitul verii, pentru ca lansarea sa aiba loc la inceputul toamnei.