Samsung este hotarata sa cumpere Blackberry

Samsung Blackberry

  Saptamana trecuta a aparut un nou zvon conform caruia Samsung este interesata sa cumpere Blackberry pentru 7.5 miliarde de dolari si ar fi in negocieri cu reprezentantii canadienilor. Cei de la Blackberry au negat informatiile, dupa cum era de asteptat, insa astazi aflam ca aceste negari nu au la baza adevarul despre interactiunea dintre cele doua companii.

  Conform unui document financiar obtinut de la o institutie financiara aleasa de catre Samsung pentru a evalua optiunile de cumparare a Blackberry, coreenii sunt hotarati sa achizitioneze compania canadiana in viitorul apropiat. Documentul financiar a fost creat la sfarsitul anului trecut pentru cei de la Samsung si desi niciuna dintre companii nu confirma interactiunea, ea exista.

  Se pare ca Samsung a dorit sa transmita un “mesaj” catre Apple si Nokia prin aceasta achizitie, insa in cazul celei din urma companii putem vorbi despre cei de la Microsoft, care ii produc acum terminalele. Achizitionand Blackberry, Samsung ar avea acces la un portofoliu enorm de brevete de inventie pe care le-ar putea utiliza pentru a oferi o multitudine de functii noi viitoarelor sale smartphone-uri.

  Desigur ca totul este acum pus intr-o umbra de indoiala, deoarece Samsung a avut si in trecut intentii similare, insa in final ele nu s-au materializat printr-o achizitie, dar poate 2015 va fi anul in care Blackberry va disparea complet.