Primele smartphone-uri 4G LTE cu procesoare de 64 biti si pret de 70$ vor fi lansate anul acesta

iphone 64 biti

  Acum un an si jumatate de zile vicepresedintele senior Apple, Phil Schiller, prezenta iPhone 5S drept primul si singurul smartphone cu procesor de 64 biti, titlul ramanandu-i atribuit pentru o buna parte din anul 2014. In 2015 lucrurile se schimba, cei de la ARM sustinand ca aproximativ 50% dintre smartphone-urile vandute pana in 2016 vor avea procesoare de 64 de biti.

  Mai mult decat atat, compania care a dezvoltat arhitectura ce sta la baza majoritatii procesoarelor din smartphone-uri sustine ca anul acesta vom vedea si primele smartphone-uri cu procesoare de 64 biti, conectivitate 4G LTE si pret de 70$. Desigur ca in vedere sunt luat micii producatori de smartphone-uri din China care lanseaza terminale pentru chinezii de rand, insa pretul prognozat este neasteptat de mic.

  Cei de la ARM nu au decat de castigat de pe urma unei aparitii a unor smartphone-uri atat de ieftine, ei vanzandu-si tehnologiile pentru o multitudine de producatori de procesoare pentru terminale mobile. In aceasta idee, tot mai multe smartphone-uri apar pe piata cu procesoare de 64 biti, majoritatea in China si majoritatea cu preturi de vanzare foarte mici fata de media pietelor globale.

  Ca sa fiu sincer sunt foarte curios sa vad care vor fi primele smartphone-uri cu preturi atat de mici si hardware suficient de bun si nu cred ca voi avea foarte mult de asteptat pana cand ele vor aparea.