Apple este vinovata pentru lipsa unui cititor de amprente din Nexus 6

Nexus 6 cititor de amprente

  Nexus 6 a fost lansat in cursul acestei toamne de catre compania Google si s-a dovedit a fi un mare succes, insa el a venit fara o functie pe care multe smartphone-uri disponibile acum o au. Vorbim despre un cititor de amprente care sa permita deblocarea si securizarea cu amprentele degetelor noastre. iPhone-urile, terminalele Samsung, HTC, LG, etc, au o asemenea functionalitate, insa cei de la Google nu au implementat-o si se pare ca Apple ar fi vinovata pentru lipsa ei.

  Fostul CEO Motorola, Dennis Woodside, sustine ca Nexus 6 are un design gandit inca din anul 2011, carcasa sa avand un locas special pentru implementarea unui cititor de amprente. Atunci cei de la Motorola foloseau cititoare de amprente dezvoltate de catre compania Authentec, achizitionata de catre Apple pentru 356 de milioane de dolari. Authentec era cel mai bun producator de cititoare de amprente pentru terminale mobile si dupa achizitia facuta de Apple, majoritatea producatorilor au ramas cu o companie ce nu avea produse suficient de bune.

  Pentru ca nu putea cumpara cititoare de amprente de calitate foarte buna, cei de la Google ar fi decis sa nu implementeze un cititor de amprente in Nexus 6. Decizia lor este laudata acum in baza faptului ca actualele cititoare de amprente din terminalele Android nu functioneaza la fel de bine precum Touch ID-ul din terminalele iPhone. In aceasta idee, pana cand Google nu va avea componente suficient de bune precum cititorul de amprente din iPhone-uri va evita sa implementeze o functionalitate de acest gen.