BADASS – programul de spionare a smartphone-urilor initiat de britanici si candieni

spionaj iPhone

  V-am spus saptamana trecuta de ce fostul analist NSA, Eduard Snowden, nu foloseste terminale iPhone, iar astazi vorbim despre un nou program de spionaj care le are in vedere. BADASS este un program de spionaj initiat de catre guvernele canadian si britanic, el permitandu-le sa monitorizeze activitatea facuta pe internet de utilizatori. Programul intercepta conexiunile nesecurizate facute de catre software-ul de advertising si analizare a navigarii web al anumitor companii care monitorizeaza modul in care ne utilizam terminalele mobile in aplicatii si nu numai.

Programmers frequently embed code from a handful of such companies into their smartphone apps because it helps them answer a variety of questions: How often does a particular user open the app, and at what time of day? Where does the user live? Where does the user work? Where is the user right now? What’s the phone’s unique identifier? What version of Android or iOS is the device running? What’s the user’s IP address?

  Datele preluate de catre aceste companii ofereau informatii cu privire la tot ceea ce facem noi cand navigam pe internet, ele permitand identificarea persoanelor in baza terminalelor mobile. Accesand aceste date fara restrictie, guvernele celor doua tari au putut monitoriza persoane din lumea intreaga fara niciun fel de efort si fara a le exploata terminalele. In aceasta situatie problema nu sta la producatorii de terminale mobile, ci la companiile ale caror software il folosesc dezvoltatorii de aplicatii si webmasterii din lumea intreaga.

  Din pacate procedura poate fi replicata oricand pentru orice sisteme care transmit date in format nesecurizat, astfel ca utilizatorii raman vulnerabili fara sa stie.

3 COMENTARII

  1. Voi chiar credeți ca puteți fii anonimi ?? Vise !!! Nu exista telefon care nu poate fii interceptat in vreun fel. Ei se gândesc la astfel de lucruri înainte sa le scoată la vânzare si aici m-a refer la faptul ca cei care le fabrica sunt mâna in mâna cu cei care vor sa le intercepteze, asculte sau sa le monitorizeze.

  2. Orice model nou apărut in orice coltisor al lumii care se comercializează intr-un stat trebuie vizat si de serviciile de siguranță, practic nu poate trece dacă nu îndeplinește anumite condiții prin care poate fi monitorizat