Apple devine cel mai mare vanztor de smartphone-uri in China

Apple China

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca Apple vinde in China mai multe smartphone-uri decat in SUA intr-o evolutie cat se poate de logica a companiei americane. Informatiile de ieri sunt completate astazi de catre analistii americani care sustin ca Apple ar fi devenit in Q4 2014 cel mai mare vanzator de smartphone-uri din China. Apple ar fi intrecut Xiaomi si Samsung pentru a ocupa prima pozitie in topul vanzarilor de smartphone-uri in cea mai importanta piata asiatica si asistam la o realizare cu adevarat impresionanta din partea celor din Cupertino.

The incredible popularity of the iPhone 6 and 6 Plus in China in Q4 2014 has led Apple to take first place in the Chinese smart phone market for the first time by units shipped. This is an amazing result, given that the average selling price of Apple’s handsets is nearly double those of its nearest competitors… While Chinese smart phone vendors are quickly gaining ground internationally, Apple has turned the tables on them in their home market.

  Xiaomi, Samsung si Huawei au ocupat urmatoarele trei pozitii in top conform analistilor americani, Apple vanzand acum 36% din smartphone-urile sale doar pe piata din China. Desi acum un an de zile era extrem de greu de crezut ca Apple va putea ocupa vreodata prima pozitie in topul vanzatorilor de smartphone in China, iata ca Apple a reusit o realizare impresionanta. iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost principalele terminale care au generat aceasta crestere si daca lucrurile vor continua intr-o maniera similara, atunci probabil aceasta nu este prima oara cand Apple se va plasa pe aceasta pozitie.