1 miliard de iPhone, iPad si iPod Touch-uri au fost vandute de Apple

1 miliard iPhone, iPad si iPod Touch

  1 miliard de iPhone, iPad si iPod Touch-uri au fost vandute de catre compania Apple in 7 ani si jumatate de disponibilitate pe piata, Tim Cook facand aceasta afirmatie in cursul noptii trecute. Apple si-a prezentat rezultatele financiare pentru Q1 2015(conform propriei organizari fiscale), CEO-ul prezentand informatia cu foarte multa mandrie jurnalistilor. iDevice-ul cu numarul 1 miliard a fost vandut de catre compania Apple pe data de 22 noiembrie si conform lui Tim Cook, un iPhone 6 Plus 64 GB space grey a fost vandut unei persoane norocoase care nu a fost recompensata in vreun fel pentru aceasta realizare.

  Practic Apple a vandut 1 miliard de iDevice-uri mult mai greu decat s-au vandut 1 miliard de terminale Android si aceasta comparatie este inevitabila intr-un punct sau altul. Apple a avut nevoie de 2 ani in plus pentru a vinde mai multe terminale, dar acest lucru este normal pentru o companie care nu lucreaza cu diversi parteneri. Acum daca va intrebati cate dintre iDevice-urile vandute sunt active in lumea intreaga in momentul de fata, ei bine daca ne uitam la trend-ul anilor trecuti, atunci aproximativ 700 – 800 de milioane de terminale ar trebui sa fie in continuare functionale in diverse locatii de pe glob.

  Apple nu a oferit aceasta din urma informatie si nici nu o va face, dar va actualiza in viitor cifrele privind vanzarile.