Apple Search – Apple isi dezvolta propriul motor de cautare

Apple Search

  Apple Search este denumirea pe care compania Apple a dat-o unui serviciu deocamdata necunoscut publicului larg, el fiind dezvoltat in interiorul companiei americane, aparent de ceva vreme. Pentru acest viitor serviciu compania Apple angajeaza ingineri capabili sa dezvolte platforme de cautare web, fara a oferi totusi detalii extrem de clare in legatura cu rolul sau in linia de servicii online ale companiei. Apple spune ca inginerii vor dezvolta o platforma de cautare ce va fi utilizata de sute de milioane de utilizatori, ei urmand a avea un rol in a revolutiona modul in care oamenii isi folosesc calculatoarele si terminalele mobile.

Apple seeks a technical, driven and creative program manager to manage backend operations projects for a search platform supporting hundreds of millions of users. Play a part in revolutionizing how people use their computers and mobile devices. Manage operational projects that support groundbreaking technology and the most scalable big-data systems in existence.

  Desi multi ar avea tendinta de a crede ca Apple Search ar putea ataca Google, in realitate el ar putea fi gandit pentru o cu totul alta utilitate. Mai exact, Apple ar putea folosi acest sistem pentru cautarile facute folosind Siri, Spotlight si in subsidiar Safari, aceste trei servicii folosind diverse motoare de cautare in momentul de fata. Apple si Google si-ar putea incheia anul acesta o lunga colaborare pentru mentinerea Google.com ca si motor de cautare predefinit al Safari, astfel ca Apple Search ar putea avea parte de o aparitia in momentul oportun pentru a fi o alternativa viabila pentru utilizatori.

  Avand in vedere ca Siri foloseste in principal Bing, Yahoo! si Wolfram Alpha pentru cautari, iar Spotlight este in aceasi situatie, Apple Search va inlocui acolo motoarele Bing si Wolfram Alpha, in timp ce Safari ar putea avea drept inlocuitor Yahoo! Ce rol va avea Apple Search in viitor ramane de vazut, insa probabil nu va afecta Google foarte mult chiar din momentul lansarii.

2 COMENTARII

  1. as fi preferat sa fie un concurent direct google ca acesta din urma sa nu mai manipuleze rezultatele in cautari cum vrea p— lor .cu siguranta traficul ar fi net superior ca si caliate celui din google.cunoscatorii stiu dedpre ce virbesc …