Apple ne-ar putea forta sa cumparam spatiu de stocare in iCloud

Photos OS X Yosemite

  Apple a lansat in cursul zilei de ieri versiunea beta a aplicatiei Photos pentru Mac, ea fiind inclusa in prima versiune beta a OS X Yosemite 10.10.3, aceasta fiind disponibila pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Mac. Desi aplicatia Photos a fost laudata de catre foarte multa lume, ea va genera o problema pe care unii nu o asteptau si pe care probabil nu o vor agrea chiar atat de tare dupa ce va fi impusa de Apple. Mai exact, aplicatia Photos va necesita activarea iCloud Photo Library pentru a prelua pozele din terminalele noastre, iar aici intervine o foarte mare problema pentru multi.

  In momentul de fata Apple ne permite sa stocam in iCloud orice poze sau clipuri video din iDevice-uri folosind un sistem numit Photo Stream, spatiul ocupat de acest continut in serverele Apple nefiind dedus din cei 5 GB oferiti gratuit pentru iCloud. iCloud Photo Library este un sistem complex care ne permite sa sincronizam toate pozele si clipurile video din terminale prin iCloud cu orice iDevice-uri, incluzand aici si pozele editate sau albumele foto. Daca Photo Stream ne ofera gratuit posibilitatea de a stoca pana la 25.000 de poze in iCloud, din pacate iCloud Photo Library nu o face si orice poze incarcate prin acest sistem reduc spatiul disponibil pentru backp-uri in iCloud.

Cum ne poate obliga Apple sa cumparam spatiu suplimentar in iCloud

  Practic daca aveti cateva mii de poze incarcate in contul vostru iCloud prin iCloud Photo Library, le veti putea descarca in noua aplicatie Photos, dar veti ramane probabil fara spatiu pentru a face backup-uri in iCloud pentru terminalele voastre. Pentru a rezolva problema va trebui sa cumparati spatiu de stocare suplimentar in iCloud, iar asta deoarece e putin probabil ca Apple sa ofere in continuare suport pentru Photo Stream in aplicatia Photos. Practic utilizatorii vor trebui sa aleaga intre a folosi aplicatia Photos si a cumpara spatiu de stocare pentru iCloud, iar aici decizia ii apartine fiecaruia dintre voi.

  In momentul de fata nu se stie daca Apple va mai mentine sistemul Photo Stream gratuit sau va forta toti utilizatorii sa faca trecerea la iCloud Photo Library, insa daca acest lucru se va intampla, va exista multa lume nemultumita. Daca utilizatorii vor fi obligati sa stearga poze sau sa cumpere spatiu de stocare pentru a-si putea partaja pozele prin iCloud, Apple s-ar putea trezi cu un exod de utilizatori, servicii precum One Drive sau Box oferind zeci de GB gratuiti. Ce va face Apple ramane de vazut, insa pentru aplicatia Photos a OS X Yosemite s-ar putea sa aveti nevoie de spatiu suplimentar in iCloud.

17 COMENTARII

  1. Normal era daca ai cumpărat un telefon de 16 g sa-ți ofere fratuit 16 g. 5 g este foarte puțin, trebuia sa ofere ca si google drive 15 g free.

  2. Stati linistiti, apple urmeaza cumva un trend sa isi faca utilizatorii macar partiali multumiti. Pana acuma 5gb pt cei casual erau suficienti. Probabil cu ocazia asta in maxim 1 an, probabil or sa extinda capacitatea de stocare oferita gratis. Cumva iphotos este si pt utilizatorii casual. Eu zic ca in 2016 o sa avem 10 gb minim gratis (in cel mai bun caz 20gb)

  3. Ce îmi place de unii care comentează…cum aud ei de ceva ca trebuie sa plătească imediat ar renunța la iPhone plus ca Apple nu a anunțat nimic deocamdată.

  4. nu cred ca o sa riste tinand cont ca sunt deja sisteme cum spunea si zaone care ofera spatii mari de stocare. probabil o sa dea 20GB care momentan costa 1€ dar o sa dea bine la lansare cand anuntza ca utilizatori au acuma 20GB fata de 5GB. momentan se speculeaza dar ca sa fiti siguri vindeti-va iphoanele de pe acuma cat mai primiti ceva banuti ca daca nu se schimba nimica cu spatiul de stocare o sa le dati pe gratis.

  5. Avand in vedere preturile produselor Apple cred ar fi nesimtire curata sa platesti pentru serviciul de iCloud….sar din corabie in barca celor de la HTC in prima secunda….dar poate nu fac greseala aceasta

  6. Putem sumariza toate comentariile din acest articol intr-un singur cuvant: Romania.

    Mai exact romanul clasic care da 700-800 de euro pe hardware, fie el PC sau iPhone, iar mai apoi se apuca si pirateaza aplicatii sau jocuri. Iti dai seama, ai dat 700 de oiro pe telefon, de unde 2 euro pt onaplicatie dau cativa zeci de euro pe AN pentru stocare in cloud.

    Cel mai bun exemplu este P. Cristian. Iti dai seama, cat tupeu pe jegosii de la Apple sa-ti ceara bani sa poti stoca ceva pe serverele LOR, mai ales dupa ce ai platit 800 de euro pe un telefon. Cam asta e romanul clasic, gen Cristian care are iPhone dar numai are bani sa bage un salam in burta.

    Dragi romani, software-ul se plateste, la fel ca hardware-ul. Sa va intre bine in cap! Muritorilor de foame cu iPhone si trening rupt in fund!