Prima Pagina Apple Tabletele iPad urmeaza sa inregistreze cea mai mare scadere in vanzari din...

Tabletele iPad urmeaza sa inregistreze cea mai mare scadere in vanzari din istoria companiei Apple

iPad vanzari

  Vanzarile de tablete iPad sunt intr-o constant scadere de aproape un an de zile, iar cei din Cupertino nu par a fi pregatiti pentru a-si salva produsul de la o inevitabila scoatere din distributie in cativa ani. In Q4 2014 vanzarile de tablete iPad au scazut cu peste 4 milioane de unitati, sau peste 20%, fata de Q4 2013, iar pentru Q1 2015 analistii preconizeaza o scadere si mai radicala a vanzarilor. Mai exact, Apple ar putea vinde doar putin peste 10 milioane de tablete iPad in primul trimestru fiscal ala anului 2015, cu aproximativ 53% mai putine unitati decat in aceeasi perioada a anului trecut.

iPad shipments to plunge over 50% QoQ in 1Q15F & 2Q15F outlook dim; bodes ill for sales & earnings of suppliers through 1H15F. We forecast iPad shipments will decline 52.7% QoQ in 1Q15 to 10.1mn units, and continue to lose momentum in 2Q15F, dropping another 30-40% QoQ to 7-8mn units. 1H15F shipments around 18mn units, down 40% YoY; 2015F to struggle to top 45mn units, down 30% YoY.

  In al doilea trimestru fiscal al anului 2015 vanzarile ar urma sa scada cu 7.8 milioane de unitati, sau intre 30% – 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, totul in baza scaderii popularitatii produselor. Pentru intregul an fiscal 2015, Apple ar putea avea o scadere de 50% a vanzarilor de tablete iPad si asta in ciuda faptului ca Tim Cook este extrem de increzator cu privire la succesul produselor companiei sale. In ciuda faptului ca Apple pregateste lansarea iPad Pro, sau iPad Air Plus, cu ecran de 12.9 inch, nici acest produs nu ar urma sa ajunte compania sa isi mentina tabletele atractive.

Contribution to shipments of 12.9-inch debut limited; retail promotion of existing models may not work well. While we are confident a new 12.9-inch iPad model can create improved user experience with enhanced productivity in the long term, we don’t anticipate it will contribute meaningfully to shipments momentum anytime soon.

  Practic in 2015 se va adeveri ceea ce multi spun de ani si ani de zile, iar in cateva trimestre fiscale tabletele iPad ar putea avea soarta iPod-urior care nici macar nu mai sunt mentionate in declaratiile fiscale ale companiei Apple.

 • AppleForever

  asa se intampla cand iti bati joc de propriile produse cum au facut cu ipad mini 3 .prefer ipad mini in loc de ipad air de ex dar batandu-si joc de ipad mini 3 nu mi-au dat nici un motiv sa trec de la ipad mini la ipad mini 3 .ipad mini este pt mine tableta perfecta iar aici ma refer doar la dimensiunea sa.sper ca mini 4 sa fie ceva cu adevarat interesant

 • amfetamin

  AppleForever:adevăr ai grăit, in ochii lui Apple un senzor de amprenta valorează 100$/€. La AIR 2 mai înțeleg diferența de 100$/€,care pe langa senzorul de amprenta in valoare de 100$/€, mai are si altceva in plus pe partea hardware. Daca doar puneau si la AIR 2 doar un senzor de amprenta, puteau sa tragă apa,era pa IPad- ul!

 • AppleForever

  ipad air 2 e super ca si performanta ,e o tableta extraordinara doar ca e putin prea mare pt gustul meu.daca ipad mini o sa bata pasu’ pe loc o sa trec la air 2 , 3 sau ce-o mai fi

 • iTu

  eu sunt de parere ca omul nu isi schimpa tableta asa de des ca un telefon si de aici reiese scaderea asta a vanzarilor. si eu am in iPad mini 1st gn. cu iOS 7 care il folosesc in mare parte numai dimineatza la cafea citind stiri. momentan sunt multumit cu el dar urmatorul probabil prin toamna o sa fie un ipad Air 2-3 sau un Pro sa vedem ce scot.