ATENTIE! Unele pachete din Cydia blocheaza PERMANENT iDevice-urile!

 

  Daca nu faceti jailbreak de cativa ani de zile, atunci exista o foarte mare posibilitate sa nu fi avut vreodata probleme cu terminale iPhone sau tablete iPad ce au fost stricate de catre tweak-uri ale Cydia. Din pacate unele pachete publicate in Cydia, chiar si in repo-urile de incredere, pot avea probleme care blocheaza permanent terminalele noastre dupa inchidere. Unul recent care promitea sa schimbe culoarea boot logo-ului in timpul pornirii terminalelor noastre a fost lansat in Cydia si dupa instalare el bloca terminalele care aveau jailbreka facut.

  Tweak-ul nu a fost gandit pentru a afecta functionalitatea terminalelor, insa daca era instalat incorect de catre utilizatori genera probleme la repornirea dispozitivelor. Tweak-ul afecta NVRAM-ul iOS-ului, astfel ca dupa instalare terminalele erau complet blocate, iar asta inseamna ca instalarea sistemului de operare devenea imposibila si totul fara ca utilizatorii sa stie in prealabil. Problema s-a dovedit a fi atat de periculoasa, incat cineva a facut un pachet special pentru a demonstra cum poate fi afectat iOS-ul intr-un mod periculos de catre persoanele dornice sa faca rau.

  Aceste pachete afecteaza iDevice-urile intr-un asemenea mod incat restore-ul devine imposibil pentru utilizatori, astfel ca singura solutie devine schimbarea terminalului. In ciuda faptului ca pachetele pot distruge terminalele noastre, partea buna este ca ele nu sunt aprobate in repo-urile de incredere ale Cydia, deci trebuie sa aveti grija ce descarcati din altele. Respectivul pachet nu se afla in vreun repo cunoscut, astfel ca nu trebuie sa va faceti grija in legatura cu el, dar trebuie sa aveti extrem de mare grija pentru viitor.

  Unii dezvoltatori incearca acum sa produca un patch care sa impiedice blocarea completa a terminalelor in viitor prin instalarea unui asemenea mod, iar cand el va fi disponibil pentru descarcare va voi anunta.