Prima Pagina Apple Ce parere aveti despre masina Apple ?

Ce parere aveti despre masina Apple ?

Apple iCar masina

  Acest weekend ne-a adus o multitudine de informatii legate de Titan, masina electrica autonoma pe care compania Apple o dezvolta in momentul de fata intr-un laborator secret din Cupertino, sute de angajati fiind folositi pentru proiect. De la experti in dezvoltarea de automobile si pana la fosti lideri ai unor mari producatori de masini, Apple a adunat o echipa pregatita sa faca fata acestei provocari imense pentru o companie specializata pe PC-uri si terminale mobile. Apple a demonstrat in trecut ca este capabila sa se reinventeze, insa oare este masina urmatorul produs pe care compania americana va reusi sa il revolutioneze ?

  Steve Jobs si-a dorit sa reinventeze masina inca dinainte de a muri si Apple a luat in trecut in considerare ideea de a crea o masina, insa se pare ca abia acum are intr-adevar resursele necesare sa o faca. Avand peste 170 de miliarde de dolari intr-o rezerva monetara mai mare decat PIB-ul unor tari pentru cativa ani, Apple are cu siguranta suficienti bani sa cumpere un producator precum Tesla, care i-ar rezolva problema pe loc. In schimb Apple se lupta cu Tesla pentru a fura angajati specializati pe dezvoltarea de masini, iar rezultatul final ar putea fi cel mai interesant produs Apple lansat pana in prezent pe piata.

  Desi Apple dezvolta aceasta masina de mai bine de un an de zile, cred ca vor trece inca minim 2 sau 3 ani pana cand produsul va fi prezentat si mai apoi lansat, pretul de vanzare urmand a fi unul pe masura. Masinile electrice vor face parte din viitorul nostru si daca Apple dezvolta un asemenea produs, puteti fi siguri ca multe companii vor deveni interesate in a dezvolta unul. Exact precum in cazul terminalelor mobile, cand Apple dezvolta ceva, altii ii urmeaza pasii si asta in final ne va aduce masini electrice de la multipli producatori, concurenta fiindu-ne extrem de benefica.

  Din punctul meu de vedere, implicarea companiei Apple intr-un proiect de acest gen va avea menirea de a ne aduce masini mai bune, mai sigure, mai prietenoase cu natura si probabil mai ieftine, dar viitorul le va aranja pe toate.

  Voi ce parere aveti despre masina dezvoltata de Apple?

 • bogdan

  Eu cred ca Apple va ajunge SF din urma va deveni un big brather și o putere de necontrolat ca în filme

 • D.L. Andrei

  @bogdan Sunt de acord cu tine.

 • ionut

  Bă zici ca e un mouse.

 • lucian84

  Intr-un cuvânt o corporației care vrea sa conducă lumea !!!

 • jesu

  Da, scaunele din conceptual asta sunt cu adevarat revolutionare – ca la autobuzele de acum vreo 50 de ani . Si rotile alea par sa nu atinga pamantul , deci se va deplasa prin levitatie . Cu siguranta e ceva inedit si ne va schimba viata total .

 • V.P

  Sustinuta , spijinita si favorizata de statul American .
  Pana atunci hai sa mai facem o manevra mica cu inginerii Tesla ca doar avem nevoie disperata de tehnologia lor .

  http://youtu.be/SEKEE4fNMM4

 • rundown

  levitatie pe dracu:)) vrei sa zici ca are magneti puternici in loc de roti de fapt si deplasarea are la baza opozitia fata de campul magnetic al pamantului. Este posibil doar ca nu cred ca a incercat cineva asa ceva pana acum

 • crixalis

  Sa rezolve ios 8 si dupaia sa se apuce de mașini

 • Roland

  De care masini vrea sa faca de zburat prin aer sau pe apa? Sau de cusut ?

 • 1amic

  Asteptam replica Samsung…

 • andrei valentin

  nu e o masina , e defapt mouse air 2

 • Mircea

  Oare pe masina pun macar 2gb ram?

 • maricel

  Da peste cinci deceni va merge pe strada

 • EuGeorge

  Samsung deja produce masini :))

 • Costin

  astept frigiderul si aragazul apple,tv a facut deja :))

 • c026radco

  Eu nu cred ca Apple va produce vreo masina in urmatoarele decade. E un business total nou, inseamna fabrici specializate pe constructii de autoturisme, lant de distributie, lant de furnizori de echipamente etc. Cred insa ca va produce tehnologii diverse pentru masini (self driving, infotaiment, comunicatii etc.) la fel cum face si Google cu Google Car, tehnologie pe care o va vinde catre producatorii de masini.
  Ma gandesc doar ca pentru un producator de masini actual dezvoltarea unui model noi costa cca. 500 mil. usd avand deja infrastructura pusa la punct (ingineri, furnizori, logistica de testare, distributie, proceduri, asistenta post-vanzare). In plus marjele de profit sunt de 3-5%. Pentru ca Apple sa se apuce de vandut si distribuit masini trebuie sa construiasca toate astea, adica sa bage bani in asa ceva in loc sa produca iphone-uri la care are marja de 100%. De ce ar face asta?

 • D.L. Andrei

  @c026radco S-ar putea sa ai dreptate, dar cum a mentionat zaone Apple are o rezerva monetara de 170 de miliarde de dolari, iar (cum ai spus tu) un model nou costa 500 de milioane…