Apple Watch va umili Android Wear in vanzari

Apple Watch vanzari android wear

  Apple Watch este cel mai interesant smartwatch al inceputului de an, el urmand a fi prezentat luna viitoare, lansarea oficiala fiind programata de catre compania Apple pentru luna aprilie. In vederea lansarii Apple Watch, cei de la Apple au cerut partenerilor asiatici sa pregateasca un stoc de 5 – 6 milioane de unitati, cifra fiind enorma pentru un produs de acest gen. Ieri v-am vorbit despre preturile Apple Watch pentru fiecare model in parte si care dintre ele vor avea cel mai mare aport la incasarile totale generate de catre aceasta linie de produse, versiunea din aur urmand a insuma incasari mai mari decat celelalte la un loc.

  Pentru anul 2015 analistii americani au estimat vanzari de pana la 27 de milioane de unitati ale Apple Watch, iar cifrele initiale de 5 – 6 milioane de unitati comandate de Apple par mici. Ele par atat de mici incat unii incep sa spuna ca Apple Watch va fi un esec, insa ei nu iau in calcul faptul ca in 2014 doar 720.000 de smartwatch-uri Android Wear au fost vandute. Facand o prima comparatie putem observa ca Apple se asteapta sa vanda de aproape 10 ori mai multe Apple Watch-uri in trei luni decat smartwatch-uri Android Wear intr-un intreg an de zile si asta spune multe despre viziunea sa cu privire la produs.

  Pentru intregul an 2015 estimarile sunt ca Apple va vinde de Apple Watch-uri in cantitati ce vor fi de cateva zeci de ori mai mari decat cele inregistrate pentru Android Wear in 2014. Desigur ca terminalele ce ruleaza acest sistem de operare au insumat doar o parte dintre vanzarile totale de smartwatch-uri, insa diferenta nu este una colosala. In aceasta idee, cu un Apple Watch ce va atrage atentia a milioane de oameni de pe glob, compania Apple ar putea controla o noua piata, cea a smartwatch-urilor, timp de cativa ani de zile, pana cand competitorii sai vor reusi sa o ajunga din urma cu produse competitive.