HTC One M9 – specificatii dezvaluite de un benchmark

HTC One M9 specificatii

  HTC One M9 este viitorul varf de gama al companiei HTC, el urmand a fi prezentat pe 1 martie intr-o conferinta ce va avea loc in Barcelona cu doar o zi inainte de inceperea Mobile World Congress 2015. Am vazut pana acum o multitudine de imagini cu viitorul smartphone al companiei taiwaneze, iar un benchmark aparut astazi vine sa confirme o parte dintre specificatiile zvonite din diverse surse. Conform acestui benchmark, HTC One M9 va avea un ecran de 5.1 inch cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli cu 576 ppi, un procesor octa-core Mediatek MT6795 tactat la 1.9 GHz urmand a-i sustine Android-ul 5.0 instalat.

  Separat vorbim despre o placa grafica PowerVR Rogue 6200, despre 3 GB RAM, o camera principala de 19 megapixeli capabila sa inregistreze video 4K, o camera frontala de 12 megapixeli si cam atat. HTC One M9 nu va avea un barometru inclus si in baza procesorului implementat, probabil vorbim despre o versiune dedicata in principal pietelor asiatice si nu celor globale, acolo HTC urmand a folosi un procesor Qualcomm. In testele de performanta facut pentru acest model rezultatele nu au fost grozave, asa ca HTC va dori probabil sa ofere ceva mai performant pentru clientii sai din restul lumii, asta daca Qualcomm si-a rezolvat problemele.

  HTC One M9 va veni pe o piata dominata de catre iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar din moment ce Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge vor fi prezentate in aceeasi zi, lucrurile vor deveni si mai complicate. Practic din 1 martie vor exista pentru consumatori 4 smartphone-uri extrem de atractive care le vor atrage interesul, doua ale companiei Apple si trei ale competitorilor sai. Avand in vedere ca HTC si Samsung isi vor lansa smartphone-urile acum, acestea vor fi mai performante decat cele ale companiei Apple, probabil vor avea si unele functii noi, dar ramane de vazut daca vor si convinge consumatorii ca merita cumparate.