iPhone 6S , 2 GB RAM si marea provocare pentru Apple

iPhone 6S va fi lansat anul acesta impreuna cu 2 GB RAM DDR 4 si probabil o versiune de baza cu 32 GB spatiu de stocare, pretul final urmand a creste, dar oare cine il va suporta ?

iPhone 6S 2 GB RAM concept

  iPhone 6S va fi lansat anul acesta impreuna cu iPhone 6S Plus de catre compania Apple si una dintre marile noutati pe care le va aduce vor fi cei 2 GB RAM regasiti acum in iPad Air 2. Diferenta fata de iPhone 6S va sta in faptul ca Apple intentioneaza sa inlocuiasca RAM-ul DDR 3 cu RAM DDR 4 pentru a oferi informatii mai bune.

  Problema cu aceasta schimbare sta in faptul ca modulele RAM DDR 4 sunt cu pana la 35% mai scumpe decat modulele RAM DDR 3, oferind performante duble pentru utilizatori. In aceste conditii, va absorbi oare APple costul crescut cu 35% al componentelor pentru iPhone 6S, sau va decide sa creasca pretul de vanzare al noilor sale terminale ?

iPhone 6S ar putea fi mai scump cu 2 GB RAM

  Apple cumpara componente pentru terminale mobile in cantitati industriale, iar acest lucru i-a permis sa obtina preturi extrem de bune pentru a produce iPhone-uri, tablete iPad sau iPod Touch-uri, dar oare vor sta lucrurile la fel cu iPhone 6S? Apple are capacitatea de a negocia un pret foarte bun pentru a cumpara RAM DDR 4 pentru iPhone 6S si iPad Air 3, insa e putin probabil sa convinga producatorii sa nu ceara un exces de 35% in pret fata de DDR 3.

  Daca ar fi sa ghicesc, as spune ca Apple ar putea reduce pretul suplimentar cu aproximativ 25% si va fi nevoita sa plateasca 10% in plus pentru RAM DDR 4. Aceasta crestere cu 10% a pretului de productie va trebui suportata de cineva, mai ales daca modelele de baza ale iPhone 6S vor veni si cu spatiu de stocare minim de 32 GB.

  Cresterea spatiului de stocare, dar si a cantitatii/calitatii RAM-ului vor avea doua efecte: o reducere a profitului Apple sau o crestere a pretului de vanzare al terminalelor. Daca ar fi din nou sa ghicesc, as spune ca Apple va gasi un echilibru intre cele doua si va suporta o parte din cresterea costurilor de productie, crescand in acelasi timp pretul de vanzare.

  Nu va imaginati totusi ca americanii vor plati mai mult pentru iPhone 6S, deoarece acest lucru nu se va intampla, restul lumii urmand a suporta totul. Preturile iPhone-urilor vandute in Europa si alte tari de pe glob au crescut in ultimii ani, iar asta in conditiile in care preturile din SUA au ramas neschimbate.

  In aceasta situatie cred ca tot noi vom suporta luxul americanilor, iar vanzarile nu vor fi afectate intr-o masura sau alta, deoarece cresterea de pret va fi insignifianta fata de pretul total de vanzare.

19 COMENTARII

 1. Bravo americanilor ca-si protejeaza economia! Ca la noi ? Loganul la noi e 9000 euro cel mai parci iar afara il vand cu 5000 ?

 2. Sau o sa bage 1,5 GB RAM DDR3 cumparat si mai ieftin din cauza ca a aparut DDR4, spatiu minim de stocare 32 GB pentru care cere 100$ in plus

 3. Era o corectare la momentul de mai sus, solistul vocal de la Vama Veche este Tudor Chirilă, nu Tudor Vintilă. Cred că este prea mare in muzica românească pentru a se confunda numele. Atâta tot si scuze!

 4. Da, scuze e tudor chirila, faceam si eu referire la piesa lor hotel cismigiu vis a vis de faptul ca americanii pastreaza aceleasi preturi iar restul platesc in plus pentru modele noi.

 5. Dacă se decid să pună DDR4, probabil că vor fi nevoiți să crească puțin și capacitatea acumulatorului. Tehnologia curentă permite fabricarea de chip-uri RAM de ultimă generație (4) cu consum relativ mic de energie, dar optimizarea costă. Probabil că Apple va face un compromis între puterea consumată de memoria RAM și capacitatea bateriei. Cum bine zice @ zaone, într-un fel sau altul, până la urmă tot noi vom plăti diferența de preț. Damn you European Community!

  @ sebastian – DDR4 nu are “aur în plus”, diferența de preț provine din faptul că tehnologia de fabricație e mai costisitoare, de aici rezultând și prețul mai mare.

 6. Sa mareasca pretul de pornire al iPhone 6s cu 100 $-euro la noi dar sa vina standard cu 32 gb inclus, ecran safir si acesti 2 gb RAM DDR4

 7. Astai o gluma sper ” apple va suporta “. In ce secol traim , de cand si pana cand apple suporta ceva.

  Observ ca romanu numara gramada de bani cu scobitoarea.
  Oare astia de la Apple cu ce io numara ?

 8. […]   iPhone 6S va avea DDR4 RAM si stim acest lucru de zilele trecute cand primele informatii privind un contract de parteneriat incheiat intre Apple si Samsung a fost anuntat de surse apropiate companiei coreene. Samsung va fi unul dintre cei doi furnizori de module DDR4 RAM pentru iPhone 6S in cursul urmatorului an, iar acum aflam ca fiecare terminal urmeaza sa aiba o cantitate de 2 GB disponibila. Informatia vine de la analisti cu surse in interiorul lantului partenerilor companiei Apple, insa ea nu este chiar atat de noua, diverse alte zvonuri sustinand acelasi lucru de-a lungul timpului. […]