iPhone 6S , 2 GB RAM si marea provocare pentru Apple

iPhone 6S va fi lansat anul acesta impreuna cu 2 GB RAM DDR 4 si probabil o versiune de baza cu 32 GB spatiu de stocare, pretul final urmand a creste, dar oare cine il va suporta ?

iPhone 6S 2 GB RAM concept

  iPhone 6S va fi lansat anul acesta impreuna cu iPhone 6S Plus de catre compania Apple si una dintre marile noutati pe care le va aduce vor fi cei 2 GB RAM regasiti acum in iPad Air 2. Diferenta fata de iPhone 6S va sta in faptul ca Apple intentioneaza sa inlocuiasca RAM-ul DDR 3 cu RAM DDR 4 pentru a oferi informatii mai bune.

  Problema cu aceasta schimbare sta in faptul ca modulele RAM DDR 4 sunt cu pana la 35% mai scumpe decat modulele RAM DDR 3, oferind performante duble pentru utilizatori. In aceste conditii, va absorbi oare APple costul crescut cu 35% al componentelor pentru iPhone 6S, sau va decide sa creasca pretul de vanzare al noilor sale terminale ?

iPhone 6S ar putea fi mai scump cu 2 GB RAM

  Apple cumpara componente pentru terminale mobile in cantitati industriale, iar acest lucru i-a permis sa obtina preturi extrem de bune pentru a produce iPhone-uri, tablete iPad sau iPod Touch-uri, dar oare vor sta lucrurile la fel cu iPhone 6S? Apple are capacitatea de a negocia un pret foarte bun pentru a cumpara RAM DDR 4 pentru iPhone 6S si iPad Air 3, insa e putin probabil sa convinga producatorii sa nu ceara un exces de 35% in pret fata de DDR 3.

  Daca ar fi sa ghicesc, as spune ca Apple ar putea reduce pretul suplimentar cu aproximativ 25% si va fi nevoita sa plateasca 10% in plus pentru RAM DDR 4. Aceasta crestere cu 10% a pretului de productie va trebui suportata de cineva, mai ales daca modelele de baza ale iPhone 6S vor veni si cu spatiu de stocare minim de 32 GB.

  Cresterea spatiului de stocare, dar si a cantitatii/calitatii RAM-ului vor avea doua efecte: o reducere a profitului Apple sau o crestere a pretului de vanzare al terminalelor. Daca ar fi din nou sa ghicesc, as spune ca Apple va gasi un echilibru intre cele doua si va suporta o parte din cresterea costurilor de productie, crescand in acelasi timp pretul de vanzare.

  Nu va imaginati totusi ca americanii vor plati mai mult pentru iPhone 6S, deoarece acest lucru nu se va intampla, restul lumii urmand a suporta totul. Preturile iPhone-urilor vandute in Europa si alte tari de pe glob au crescut in ultimii ani, iar asta in conditiile in care preturile din SUA au ramas neschimbate.

  In aceasta situatie cred ca tot noi vom suporta luxul americanilor, iar vanzarile nu vor fi afectate intr-o masura sau alta, deoarece cresterea de pret va fi insignifianta fata de pretul total de vanzare.