iPad Pro – iata tehnologia folosita pentru ecran

iPad Pro tablete iPad

  iPad Pro cu ecran de 12.9 inch va fi lansata abia in octombrie si conform unor informatii aparute astazi, ea va avea USB 3.0, suport pentru mouse sau tastatura, dar si un sistem de incarcare rapida. Conform unor informatii obtinute din cadrul lantului de distributie al Apple, compania americana a avut de ales intre ecrane a-Si, TFT LCD si Oxide LCD, iar pentru iPad Pro ar fi ales cel din urma tip. Compania americana a calculat costurile de cumparare al fiecarui tip de ecran si performantele pe care acestea le ofera, cel din urma tip fiind, aparent, cel mai potrivit.

Market rumors over the last six months have stated that Apple would aim to release the device in the first half of the year, with mass production occurring in the first quarter. The company, however, has been assessing different panel technologies ranging from a-Si, TFT LCD and Oxide LCD in terms of cost versus performance, and has only recently decided to move forward with Oxide technology.

  Sharp, LG si Samsung ar fi trimis diverse prototipuri de ecrane catre Apple pentru verificare si certificare, iar in final se pare ca prima companie ar urma sa furnizeze cea mai mare parte a componentei. Cei de la Sharp ar avea cel mai eficient proces de productie ala cestui tip de ecrane, in timp ce LG ocupa pozitia a doua in topul furnizorilor, Samsung ramanand pe ultimul loc. Cei trei vor incepe productia in cantitati limitate in luna mai, urmand ca productia la scara larga sa inceapa in cursul lunilor iulie sau august pentru o lansare preconizata pentru octombrie.