Apple Watch – optimism scazut cu privire la vanzari

vanzari Apple Watch 2015

  Apple Watch va fi prezentat pe 9 martie de catre compania Apple si daca zvonurile aparute pana acum se vor adeveri, atunci lansarea va avea loc la inceputul lunii viitoare. Apple Watch va fi lansat initial in SUA si mai apoi in Europa, iar cele mai recente date privind estimarile de vanzari nu anunta un viitor rasunator pentru ceasul Apple. Conform agentiei de analiza Strategy Analitics, Apple Watch ar putea genera vanzari de 15.4 milioane de unitati in primul an de disponibilitate, aproape jumatate fata de estimarile anterioare.

  Dupa cum puteti vedea si din tabelul de mai sus, Apple ar trebui sa vanda mai multe smartwatch-uri decat toti producatorii la un loc, avand o cota de piata de 54.8%. Partea interesanta a acestei estimari este ca ea prevede o crestere de 7 ori a vanzarilor de smartphone-uri, in principal multumita Apple Watch, competitorii Apple asteptandu-se ca produsul ca le creasca vanzarile. Per total in 2015 se estimeaza ca 28.1 milioane de smartwatch-uri ar urma sa fie vandute, cu mult mai multe decat cele 4.7 milioane – 6.8 milioane de unitati vandute in cursul anului trecut.

  E greu de spus daca Apple Watch va reusi sa genereze atat de mult interes pentru smartwatch-uri, insa va fi interesant de vazut cum va evolua piata in cursul intregului an.

7 COMENTARII

  1. Pai cine dracu le cumpara ceasu asta scump care inafara de apeluri si mesaje ( stai sa vedem si third party apps ) au numai functii de copii de gradinita…

  2. Apoi daca-l scot pe piata sigur or sa gaseasca ei cumparatori…
    Eu unul nu suport ceas la mana, asa ca sigur nu o sa ma ating de el decat ca sa-l admir!

  3. Vesnic criticând… Leon, daca pentru tine e scump, pentru altii e ieftin. Apple nu dezvolta produse in functie de cerintele pietei din Romania, Bulgaria sau Albania, caci ar muri de foame. Ceasul se va vinde, pentru ca este un produs nou, nu este un alt iPhone, multi dintre fanii iPhone isi vor dori un Apple Watch. Doar un sfert din posesorii de iPhone daca ar cumpara ceasul, ar fi un record.

  4. @unixes
    pai daca iti iei ceas ce faci cu iphonul auriu din buzunar?nu il mai scoti pe masa sa se vada marul?in plus de asta nu isi dau multi seama ca ai tu un ceas apple la mana,poate confundat cu samsung gear :)) .ceasurile astea sunt total useless din moment ce ai telefonul .de ce sa te chinui pe un display micut cu 2 functii cand poti scoate telefonul din buzuar..

  5. Faceam strict raportul dintre calitate pret. Apoi ce idiot isi va cumpara ceasu asta cand exista pe piata destule compatibile cu iOS si cu mai multe functii ,durata mai mare a bateriei si mult mai ieftin? Apple va vinde gogosi in fiecare an.

  6. @leon, zi-mi si mie 2 modele de ceasuri compatibile cu IOS care sunt deja pe piata si care ar fi mai bune si/sau mai ieftine decat Apple Watch.
    @Costin, pe mine nu ma intereseaza sa il scot pe masa sau sa stie lumea ca e Apple, chestia asta e chiar o tampenie, majoritatea cunoscutilor si a oamenilor cu care intru in contact au iPhone deci numai un Vertu m-ar face sa ies din anonimat. Ceasul pentru mine ar fi ceva bun din prisma economisirii timpului. Primesc multe mesaje, mailuri, apeluri, etc in timpul serviciului iar pentru a sta cu ochii in telefon sa selectez notificarile importante la care sa raspund, e cam obositor. Cu o aruncare de privire asupra ceasului mi-ar fi mult mai bine si ar fi o chestie de moment sa stiu cui trebuie sa ii dau atentie si cui nu.