Apple Watch este scump, prea scump

Apple Watch la mana

  La aproape 6 luni de la prezentarea sa oficiala, Apple Watch a primit in cursul zilei de ieri o data de lansare si a fost prezentat din nou cu functiile pe care le va oferi utilizatorilor din lumea intreaga. Impreuna cu aceste detalii am aflat si care vor fi preturile Apple Watch in lumea intreaga, compania Apple uimind cu banii ceruti pe produsul sau in Europa. Daca in SUA un Apple Watch costa 349 de dolari in versiunea de 38mm sau 399 de dolari in versiunea de 42mm, in Europa el costa 399 de euro in versiunea de 38mm si 449 de euro in versiunea de 42mm.

Pret de iPad pentru un smartwatch

  Daca ne uitam cu atentie la preturile produselor Apple din Europa aflam ca daca adaugam inca 40 de euro la pretul modelului de 42mm putem cumpara o tableta iPad Air 2 cu 16 GB spatiu de stocare. Da, in loc sa achizitionam un smartwatch care va functiona putin si greu, putem cumpara o tableta pe care o putem folosi intr-o multitudine de alte situatii si mult mai productiv. Situatia este similara in SUA, modelul de 42mm al Apple Watch fiind mai scump decat o tableta iPad Mini 3, iar si in acest caz vorbim despre o utilitate mult mai mare pentru tableta decat pentru un smartwatch.

  Apple Watch este scump si asta nu o poate nega nimeni, mai ales ca vorbim despre un produs dintr-o categorie desconsiderata de multi si cu vanzari slabe in 2014, dar in plina ascensiune. Putini isi faceau iluzii in legatura cu preturile Apple Watch, iar daca in SUA ele sunt acceptabile, in Europa ele sunt exagerate, mai ales ca sunt cu mult mai mari decat cele practicate pentru americani. Desi Apple explica in magazinul sau ca pentru un Apple Watch Sport platim 72 de euro sub forma de TVA, putini vor da vina pe guvern pentru taxele mari aplicate la pretul produselor.

Utilitate redusa

  In ciuda taxelor europene, eu consider ca Apple Watch este scump pentru ca: valoarea de productie cu cercetare, marketing, etc, este mai mare decat pretul final si functionalitatea este departe de a justifica aceasta cheltuiala. A plati pe un Apple Watch mai mult de jumatate din pretul unui iPhone si a primi functionalitatea unui iPod Nano, fara iPhone conectat, este greu de conceput pentru multi, dar companiei Apple nu-i pasa. Trebuie sa recunoastem ca nici Samsung nu a ales preturi mai mici pentru smartwatch-urile sale la inceput, insa a invatat ca trebuie sa fie mai realista.

  In cazul Apple Watch, aceste preturi sunt final si vor fi identice in anii urmatori, iar daca trecem dincolo de Apple Watch Sport si ne uitam la versiunea din otel inoxidabil, care costa cat un iPhone, atunci intelgeti de ce discutia poate fi intinsa la nesfarsit, mai ales daca avem in vedere faptul ca Apple vinde bratari de 450 de euro pentru Apple Watch.

  Voi ce parere aveti despre preturile Apple Watch ?

68 COMENTARII

  1. da frate e scump dar aveti si voi rabdare. E abia primul model. Sigur se va perfectiona in timp… exact ca in cazul iphone din 2007…

  2. Este mult prea scump pentru un smartwstch! Personal nu as da nici jumatate din bani pe un smartwatch cu care nu am ce face! Mai bine cumpar un alt iphone si sunt mult mai multumit! Cred ca Apple va avea o surpriza neplacuta in ceea ce priveste vanzarile.

  3. Bataie de joc, n versiuni, preturi diferite si cand te gandesti ca anul viitor o sa apara watch 2 sau ceva de genul, vorba ta iti iei cu banii dupa un apple watch o tableta, un telefon nou, pe care le poti folosi in n moduri si cu o utilizare crescuta din partea bateriei…eu unul astept sa faca lg watch r compatibil cu ios-ul din toate punctele de vedere, aplicatii, notificari, mesaje, apeluri…

  4. Parerea mea este ca nu se justifica pretul.Modul in care au gindit-o este diferentierea pe scara sociala care este prea clara.Poate au dreptate si Mercedesul de exemplu face la fel cu clasele diferite.

  5. Partea amuzantă este că pentru a îl putea folosi, trebuie să îți cumperi și un iPhone. Mi se pare un preț exagerat pentru utilitatea oferită. Cât despre iPad, lansarea unui mac cu răcire pasivă mă pune pe gânduri în privința viitoarelor tablete Apple.

  6. Stati linistiti ca nici in state nu se plateste pretul afisat in magazine. Preturile afisate sunt fara taxe. Trebuie sa calculezi tu pretul final ca la Metro. In New York un 399 de dolari inseamna de fapt un pret final de 435 dolari. Deci asta ar fi pretul de pornire la apple watch de 42mm. Mai mic decat TVA urile europene, dar exista si o diferenta de curs valutar.
    Si mai e o chestie. Apple trebuie sa asigure 2 ani garantie un Europa. Oricum preturile sunt aberante pentru un prelungitor de telefon.

    Astept cu interes ghiulul cu ecran pe care sa citesc mesajele primite pe ceas de la telefon

  7. Toate produsele lor sunt foarte scumpe si hai sa fim seriosi, preturi nejustificate fata de ceea ce ofera dar asta nu i greseala lor, e greseala noastra ca le facem vanzare

  8. Toata lumea il vede prea scump…pana la urma este un ceas. Un ceas poate fi considerat o bijuterie si nu neaparat pt mecanism ci pt materiale. Ca si un inel /bratara sau lant care nu fac nimic dar pot costa bani. Un ceas se poate purta in mai multe locuri ca un iPAD, este mai personal, poate fi folosit si pe post de “fashion”. Pt mine un apple watch va fi folosit si luat prin mai multe locuri decat un ipad la care iti trebuie un rucsac/geanta etc pt a fi carat. Nu prea se intelege ideea de ceas si lumea zice ca e scump. Probabil la fel lumea spune ca e scump un inel chanel care nu face nimic decat ca sta pe deget right?

  9. Daca apare pana la urma apk-ul pentru android wear care i-l face compatibil cu iPhone, Apple poate spune adio multor milioane de cumparatori de apple watch. Sincer , personal, as prefera un moto 360 varianta din otel, in loc de un apple watch cu pret nesimtit de mare. Desi sunt fan Apple, sper ca preturile de la aceste smatwatch-uri sa le scada vanzarile si sa-i mai aduca cu picioarele pe pamant. Bine’nteles ca vor scoate iar publicitatii ca au vandut milioane de ceasuri in primele zile, dar totusi, vorba unui coleg de pe aici, la preturile astea iti mai iei un iphone, si iti faci smartwatch de toata frumusetea.

  10. Un ceas pe care-l incarci zilnic nu e o bijuterie, e un gadget, iar pretul e mare. Un ceas care arata ca o bijuterie e altceva, Apple Watch-ul n-o sa-ti ofere statutul unui ceas de lux.

  11. Pt unii scump,pt altii este ok.Nu trebuie sa-i judecam pe altii cum aleg sa-si cumpere casele,masinile,hainele,bijuteriile,telefoanele,concediile,tabieturile ,samd

  12. Srb dacă tu îți iei un Apple watch pentru Fashion atunci înseamna Ca ai bani de aruncat pe jucării Apple. Si înafara de cele premium cum ar fi cele de aur ( reinventat ) eu nu le văd mai Fashion decât alte ceasuri mult mai ieftine dat in același timp mult mai frumoase !!!

  13. @lucain : nu iti bate capu cu finantele mele, vezi-ti de treaba ta. Pt mine alt smartwatch inseamna android si nu merge cu iphone. Si chiar este facut cu precizie ce se apropie de ceasurile de marca
    Si eu zic sa nu mai vorbesti ca e jucarie despre ceva care inca nu stim cum se simte ca ceas pe mana si cum functioneaza live

  14. Si de ce nu si-ar lua daca-i place si i se pare mai frumos.Ce zici de tenisi albi 400€,pantaloni casual 500-600€,curea piele 300€,ciorapi cashmir 165,ciorapi lana 65€,t-shirt 490€,esarfa matase 200-300€,portofel 470€,portofel piele crocodil 4475€,…nu mai continui ca ajunge…Cum ziceai pt unii bani aruncati,si totusi firmele care vand la preturile astea sunt vestite si nu dau semne de faliment,dimpotriva le-au crescut vanzarile.Si apropo ,cine isi cumpara ceas de firma de 1000€ entrry level ,nu face altceva decat ,sa fie sarac intre bogati,adica snob,iar cei care intr-adevar isi permit ceasuri scumpe,isi cumpara mai multe ,nu doar unul singur.

  15. Eu nu îmi bat capul cu Finanțele tale, chiar deloc. Eu vroiam sa spun ca întodeauna o sa existe oameni de genul tău care o sa cumpere ceva foarte scump fără sa plătească valoarea, doar Brandul !!! Fiecare cu părerile lui dar sa dai atâtea bani pe un nume mi se pare absurd !!!

  16. Care munca srb?faptul ca au astept sa scoata toti cate un smartwatch pe piata si dupa au scos si ei fix acelasi lucru,doar ca la un pret de 3 ori mai mare?
    Ce e de apreciat?faptul ca accesoriu la un telefon este mai scump decat telefonul? cu banii de pe un A.W iti poti cumpara un Iphone 6,in toamna un 6S,un Ipad Air 2,si iti poti cumpara pana si noul Mac prezentat aseara.
    Oare ce e mai bun?un smartwatch la care te tine tine bateria 3-4 ore si dupa e mort sau ultimul Mac aparut?
    Nu doar aici comenteaza lumea ca e scump,pe toate site-urile toti zic ca este un c***t la un pret ridicol. Pe Phonearena,pe gsmarena,the verge,peste tot se zice acelasi lucru.
    Au prezentat 3 filmulete gen cum este creat ceasul si ti-au ajuns la inimioara,ai cumva impresia ca restul de pe piata sunt slefuite la smirgher si cioplite cu piatra? este acelasi procedeu pt toate,toate fiind facut in China…

  17. Nu am cu cine discuta…munca s-au interesat ce inseamna un ceas si pana acum au rezolvat totul mai putin faptul ca este digital. Luciane dute mama si munceste mai mult si invata mai mult astfel incat aceste preturi sa ti se pare mai decente.
    Orice cersetor o sa prefere sa isi cumpere paine si haine cu acesti bani pt ca situatia sa financiara este limitata sau mica Orice om cu salariu minim sau mediu pe economie din RO o sa i se para aceste preturi asa cum vi se par si voua. Dar acesta este un accesoriu si nu un produs. Un accesoriu vestimentar, o sa fie mai folosit ca un ipad in viitor (5 ani). Pe cand un android wear peste 5 ani va valora 10$, gold edition peste 10 ani inca va valora minim 6000-7000euro in functie de aprecierea aurului…dar nu am cu cine. Sunteti societatea de jos carora le este mai usor sa arunce cu pietre pt ca nu isi permit obiecte

  18. Tot boom acesta cu smartwatch a inceput odata cu 2010 si zvonurile ca Apple a desemnat o echipa de 100 oameni pt iwatch…sa lasam vrajelile. Pana in 2010 erau smartwachuri cat degetele de la o mana…acuma??
    Sa vedeti si cu USB-C si adoptia lui dupa ce a lansat Apple Macbook (aici o sa fie dupa pt ca nu prea au fost scurgeri si zvonuri din 2012 ca apple o sa adopte USB-C, ca altfel sigur deja era samsung sau altii cu ele deja)

  19. Apple Watch Edition dupa 10 ani va valora 6-7000 de euro?:)) dupa 3 update-uri de soft o sa-l poti vinde la amanet pt valoarea aurului si cam atat :)) acel aur,care este facut in asa fel incat sa fie folosit decat jumatate de cantitate decat ar trebuii in mod normal pt un ceas de dimensiunile acestuia :))
    Binenteles,toti au copiat Apple Watch,desii acesta a aparut ultimul,eu am auzit srb ca cica Apple il dezvolta din 1990.
    Poate ai uitat faptul ca Tim Cook a precizat faptul ca Apple Watch este un proiect care ii apartine in totalitate,un proiect in care Steve Jobs nu a fost implicat,in 2010 Steve Jobs inca traia,deci nu esti bine informat asa ca mai incearca.
    Asociezi prea mult brandul Apple cu oamenii bogati, si ala care vinde la casa la Mc Donald’s are tot Iphone,asa ca stai calm,nu esti mai presus cu nimic fata de altii daca ai Iphone.
    Pretul absurd al ceasului este observat si de cei din afara,nu doar de cei din Romania. Stii cand ti se pare pretul mic al acestui ceas?atunci cand nu lucrezi pt banii dati pe acel produs,atunci cand ti-l cumpara mamii si tatii,atunci cand nu ridici un deget pt acel produs,atunci ti-o arzi in basini de genul acesta pe banii si munca parintilor.
    O sa te las acum sa te scalzi in continuare in impresile tale bune despre propria persoana si gandirea ta de a cumpara produse Apple doar pt a creea o impresie ca esti genul care nu se uita in portofel.:))

  20. Stai linistit ca au aparut deja deviceuri cu usb type C. Vezi Nokia N1. Stiu ca Apple a “inventat” big bangul, dar numai pentru unii

  21. Srb ! Nu cred ca muncești tu mai mult decât mine !!! Si legat de bani, nu ai tu de unde sa știi câți bani am eu. Oricum ești o persona narcisista se vede de la mare distanța !!! Dacă ai bani nu înseamnă ca ești automat si mai deștept sau mai cult, dimpotriva un proverb românesc spune ,toți prostii au noroc. Când compari puterea financiară cu oamenii înseamnă ca ai fost prost crescut si ai un caracter slab. Din partea mea poți sa îți cumperi toate modelele de smartwatch de la Apple ca oricum pe unul ca mine nu m-a impresionezi in sensul bun ci din contra o sa cred tot timpul ca ai dat banii pe ceva care nu își merita prețul. Cu asta am încheiat.

  22. toti cocalarii fac paralele cu masini la ceasu asta mertane beamere dacii lasati-o mai moale ca e un ceas 🙂 folositi-va imaginatia si ganditi-va la alte comaparatii

  23. Vertu este considerat bijuterie si tot se incarca la 1-2 zile. Materialele folosite fac dintr-un obiect o bijuterie sau nu.
    Bijuterie-Orice obiect facut din metal nobil.
    Prea mult IT va da definitiile peste cap :)))

  24. Zaone nu m-i se pare normal ca pe unii snobi sa ii lași sa comenteze ce vor, iar pe cei care spun adevarul sa nu le postezi comentariile !!!

  25. Exact zaoane! Apple watch nu iti ofera statutul de premium in ceea ce priveste ceasurile. Srb dk ai bani si vrei sa-ti afisezi statutul iti recomand o gama, dar vezi ca cel mai ieftin incepe de pe la 89000 de euro, iar la design nici nu exiata termeni de comparatie, asa ca apple watch e fix zero, iar daca tu crezi ca in afaceri esti apreciat cu un astfel de ceas, te inseli amarnic si e clar ca nu ai ce cauta intr-un astfel se mediu.

  26. Da din pacate nu am decat 2 ceasuri, Rolexul Dual time si un Longines Evidenza. Nu sunt de 89.000e dar nici cu alea din punctul tau de vedere nu ai un statut cand vine langa tine cineva cu Patek Philippe. Deci este irelevant ce zici tu, tot timpul va fi cineva mai bun. Apple watch in industria smartwatch este singurul din gama de lux.

  27. Foarte matur comentariu. Poate esti obisnuit cu mami si tati, dar eu produc profit si ofer locuri de munca si fericire. Si automat Dumnezeu ma rasplateste astfel incat sa nu ma uit la pret si in portofel si imi pot lua ce imi doresc,altfel nu prea mai vad rostul vietii. Dar cel de la MC iti garantez ca sunt doar parveniti care isi dau tot salariul sau poate doua salarii ca sa aibe iphone sau cine stie ce,ceea ce eu nu as face niciodata. Niciun om nu ar trebui sa isi dea mai mult de 10-15% din venitul sau pe luna. Sau si mai rau sa isi faca credite pt un ca**at de produs, ca pana la urma oricare dintre ele (fie el ceas, iphone, mac etc) NU este vital si poti trai fara el

  28. Chiar este inceputul, probabil intr-un deceniu ceasurile total mecanice vor devni in opere de arta. Asa cum si masinile clasice si mecanice au devenit si tot asa acum 50 ani nu se credea ca vor deveni digitale si vor face mare tamtam.

  29. Ai foarte mare dreptate,dar produsele pe care le-ai enumerat nu au vanzari de milioane sau zeci de milioane de unitati la lansare si nici chiar in primul an de lansare,asa cum viseaza Apple.

  30. Cred ca daca ai gandi inaine sa jignesti, ai da dovada de inteligenta,de unde stii tu cine citeste aceste articole si comentarii? Tu cel din societatea de sus.

  31. Srb, esti manelist? Esti genul care considera ca Apple face produse pentru inalta societate? Ai Aifon si BeeMVeu si te consideri bogat? Copile, Apple face produse scumpe pentru clasa de jos. Pentru sute de milioane de oameni.

    Offffffff inimaaaaaa meaaaaaaa …

  32. @srb esti un frustrat fratioare!

    Nu ma intereseaza situatia ta financiara. Nu ma intereseaza daca ai bani de la mamica, nu ma intereseaza ca te rasplateste pe tine Dumnezeu, din partea mea Dumnezeu iti poate da si un pumn in ochi, asa poate te trezesti!

    Tu in prostia ta chiar crezi ca Apple se adreseaza doar celor cu venituri de zeci de mii de euro? Apple daca se adresa celor ca tine era in faliment de mult!

    Am renuntat la iphone pt ca am refuzat sa platesc acelasi telefon 3 ani la rand dar utilezez un macbook pro si un ipad 4 si imi pot permite si A.W dar refuz sa platesc ceva la suprapret doar de dragul de a ma afisa cu un ceas apple la mana.

  33. Uite ca a zis zaone,civilizat iti spun ca te iubesc si ideea mea era oricum ca pana nu a luat atitudine Apple pt crearea smartwach, brandurile de lux gen rolex PP Tag etc nici nu au luat inseama celelalte firme producatoare de smartwach, care exista cred ca de 10 ani deja.Asa cum a fost si cu telefon touchscreen si cu macbook si cu ipod sau ipad, Apple a dictat

  34. Apple face produse scumpe pt clasa de jos,sa inteleg ca pt clasa de sus exista laptopuri si desktopuri mult mai scumpe decat ce ofera Apple? Macbook pro este unul dintre cele mai scumpe laptopuri, la fel si 5k imac, ceilalti nici nu au asa ceva, do some research before make a judgment.

  35. @srb_srb:disqus ce produse apple detii? cate rate ai la produsele apple? ai ultimul model de iphone, mac book, apple tv, iPad?

  36. Eu pun pariu ca nici tie nu iti este usor sa te suporti!
    Nici Tiriac daca ai fi tot nu ai avea figurile astea de mare magnat, coboara cu picioarele pe pamant si lasa figurile!

    Tu esti singurul care e de parere ca pretul AW este unul corect, pe toate forumurile lumea este contrariata de preturile apple…chiar asa sa nu isi permita nimeni acest ceas?

  37. Toata lumea vrea sa coste 1 leu stiu. Dar nu exista lumea pe care v-o doriti voi. Eu ti-am vorbit frumos in ultimul post dar vad ca tu continui ca un om cu IQ foarte slab, atunci cand cunostiintele generale,discernamantul si inteligenta lipsesc, omul de rand ce are ca arma oare decat injuraturile si probabil razboiul, probabil daca eram la o discutie la o cafea ai fi vrut sa fii animal si sa ma si bati. Tot respectul o seara placuta

  38. Eu tot timpul nu judec mai ales o firma ca Apple care face bucurosi oamenii care le cumpara produsele, si da de mancare si ofera atatea locuri de munca. Crede-ma eu nu judec cand stiu cat de greu este sa oferi niste servicii de calitate iar acei oameni sa mai apeleze la tine si a doua oara pt ca au fost multumiti de tine si firma ta, si sa ai angajati care vin la firma ta de placere si nu ca sunt nevoiti. Crede-ma stiu si cand eu reprezint nici 1% din ce ofera Apple nu am dreptul sa judec niciun om sau produs de-al sau. Sa fim cinstiti ca acest smartwach care este prima generatie este mai reusit decat cum a fost prima generatie de iphone de ex.

  39. Prima generatie de iphone a fost ceva revolutionar, a fost WOW, AW este doar un alt smartwatch de 3 ori mai scump decat toate cele existente pe piata si asta fara sa aduca ceva nou!
    Tu tot bati campii cu cat de “sufletista” este apple dar te intreb si eu de ce nu isi muta productia in America, de ce prefera China?
    Iti spun eu, chinezii aia muncesc pe 100-150 de dolari pe luna!
    Mentalitatea ta este a unuia care traieste in…. lumea lui, in lumea ta Apple este compania facatoare de minuni, apple si-a facut un tel din a ajuta omenirea si doar ei mai pot salva omenirea de la pierire…cu logica ta m-ai convins ca habar nu ai pe ce lume traiesti!
    Vorbesti de Rolex si cat de avut esti tu, te lauzi cu clasa ta sociala dar pun pariu ca nu esti decat un simplu copil caruia ii place sa abereze.
    Te rog sa postezi o poza cu rolexul tau dar in poza sa apara si discutia asta, nu de alta dar netul este plin de poze cu rolex-uri, daca pui link aici o sa imi cer scuze in fata ta pt limbajul folosit dar daca nu…am sa te rog sa te abtii de la alte comentarii!

    Ps: vrajala ca nu trb sa imi demonstrezi mie nimic sau alte babauri e fumata, postezi sau taci!!!

  40. Apple deja cu mac sunt USA made, cel putin mac pro e 100% USA made. iMac pt EU este Ireland. Deci e clar unde merge treaba. Ideea este ca nu vreau sa iti demonstrez tie nimic decat faptul ca jignesti o companie sau un produs facut de o companie care face mult mai multe pt lumea asta decat vei face tu sau eu in 100 ani. iPhone prima generatie doar a fost un start, nu a fost atat de revolutionar decat atunci cand a venit varianta 3G cu app store. Si odata cu iphone 4 a intrat si pe piata de design si fashion destul de strong. Acuma AW in primul rand trebuie vazut ca un ceas, pt ca este purtat, este ceva vestimentar, nu este ceva must have. Ca un inel sau o bratara sau un lant la o femeie. Chiar nu am ce sa vorbesc cu oameni care nu inteleg asta. Pacat ca peste 3 generatii de AW probabil nu o sa mai putem continua conversatia asta sa vezi unde s-a ajuns din cauza AW. In 5 ani sigur vom avea rolex semi mecanic semi smartwach la fel ca multe alte companii ca sa se tina pe linia de plutire si sa aibe vanzari. Acum la mine de ex nu am Rolexul la mine,am luat doar Longines cu mine dar nu cred ca are rost sa pun poza ca oricum nu iti demonstrez tie nimic..ca tot o sa gasesti scuze si mici jigniri la adresa mea. Imi pare rau pt tine. Eu zic sa punem punct acestei discutii ca doi oameni civilizati si maturi, ca pana la urma totu a pornit de la ideea ca mi se pare ca apple chiar au investigat si s-au straduit sa inteleaga cat de cat industria ceasului mai intai de toate si dupa aceea sa bage functii si sa devina smartwach. Dar un om care nu apreciaza calitatea critica doar pretul ca atata poate si el. Pe piata exista peeble sau cine stie ce altceva la 100$ sau banuiesc ca pt tine ceva second hand la 50$ ar fi si mai bun. Eu nu sunt acest gen. Apreciez si investesc in firmele care imi plac mie cum functioneaza ca un intreg sistem.
    La revedere Mihai, o seara cat mai placuta

  41. chiar as fi postat macar pana ajung acasa poza cu longines si celalalt ceas dar nici nu stiu cum sa postez poza. dar pot posta seriile ceasurilor dar nu imi place sa dau asemenea informatii unor oameni pe net, wtf cine ar face asa ceva?

  42. Si chiar daca as posta si cand as reusi sa postez pozele etc..tot gasesti comentarii copilaresti ca le-am primit de la mamica si taticu si dupa ma pui sa postez J al firmei sa vezi profit si cine este administratorul unic si dupa trebuie sa postez buletinul si dupa si dupa si dupa vrajeli pt ca nu iti vine sa crezi ca un om are dreptate si tu nu aisi tot asa..Genul de persoana care vorbeste in halul asta nu merita atentie, esti din clasa sociala de jos care ataca cand este depasit intr-o conversatie banala ca aceasta despre Apple si un produs al ei..penibil. Si m-ai ales tu care la cum vorbesti e clara situatia ta, esti om normal, foarte ok nu esti bogat sau sarac sa zicem DAR sa jignesti munca sau un produs al unei companii care face pt lumea asta mai mult decat ai face tu in 3 vieti chiar mi se pare putin infantil (pueril). Adica eu nu imi permit sa judec pt ca stiu statutu meu. Eu pot sa judec doar oameni care sunt pe acelasi statut ca mine sa zic unde ar putea sa greseasca sau unde fac munca buna. Dar ce faci tu este clar ca oricum ai o problema cu banii, ca prima legatura la tine a fost cu pretul si te enerveaza ca nu poti sa iti iei astfel incat sa nu te uiti in portofel. Ceea ce ar fi ok atata timp cat ai fi obiectiv, dar la tine si multi care judeca o iau prea personal, domne nu imi permit inseamna ca e prea scump si prea de ca**at

  43. Tu ca de obicei esti pe langa subiect…..Spui ca m-am legat de pret, normal ca m-am legat de pret, ai citit titlul articolului?

    Tu nu poti sa judeci pe nimeni indiferent statut, ce treaba are statutul cu exprimarea unei opinii/pareri? Daca Apple a scos in 2015 primul AW asta inseamna ca nu am dreptul sa imi exprim nemultumirea vis-a-vis de pret sau de hardware? Asta e dreptul meu prin lege si dreptul la libera exprimare il au si aia care cersesc la semafoare nu doar persoanele cu un mare statut social ca tine!

    Drepturile şi libertăţile fundamentale
    ARTICOLUL 30

    Libertatea de exprimare

    (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

  44. Pai da ma lovesc de multe ori de legea RO care e facuta de ca**at care cumva te motiveaza sa devii infractor.Toti oamenii culti si inculti au dreptul la exprimare asta e problema.

  45. Sper sa nu simti ca te-am jignit pt ca nu la tine am facut referire, ci la lege care are multe hibe si multe gauri lasate special. Un pedofil sau viloator nu ar trebui sa aibe dreptul la exprimare de ex. ca sa fiu mai precis 🙂

  46. @1mihai,te rog lasa-l in pace pe @srb,cred ca nimeni nu poate ajunge la statutul lui social (?),probabil este in top Forbes si un mare om de afaceri cu toate astea are si timpul necesar sa intre pe acest forum si sa scrie toate balariile din lume.

  47. :)))) tu traiesti cu impresia ca Apple face ce face pt oameni?:)) prietene,este o companie, face asta pt bani :))
    A devenit Apple cumva o societate non-profit sau ce?:))
    Auzi si tu :)) cica face cv pt oameni :)) saracutii de ei :)) oferă multe servicii gratuite :)) de la nimic in jos.

  48. Custmer satisf fiind de peste 90% inseamna ca da, asa este, nu face nimic pt oameni, produc rahat care este arucnat la gunoi, nu inteleg cum de nu m-am gandit. Aia care au mai fost salvati avand un smattphone cu navigatie nu stiu ce a fost in capul lor. De ce or mai fi scos astia iphone, mac si ipod pt oameni? mai bine scoteau rahatul mari ca tot se cumpara

  49. Prietene,o fac pt bani :)) ca sa castige bani din asta.Tu crezi absolut tot ce declara Tim Cook si trupa? ca a zis el pe scena 99 satisfactie client pt Iphone 6? cum a ajuns el la concluzia asta? cand a plecat de la birou a intrebat in lift persoanele care erau cu el si a ajuns la concluzia asta? acum o luna a prezentat Zaone ca utilizatorii de produse Samsung sunt mai multumiti decat utilizatorii de Iphone,asta ce inseamna?ca Samsung are o rata de satisfactie de 100% sau ce?

    Daca produceau cv pt omenire ca asa vor ei lansau produsele gratis,luati oameni buni ca le-am creat pt voi. Faptul ca,costul de productiei al unei curele pt ceas sa zicem este de 0,50$ si ei cer 50$,adica de 100 de ori pretul ai impresia ca fac cv pt omenire?:))
    Ceva pt omenire fac doctorii aia care sunt in Africa sau in Somalia si ii ajuta sa supravietuiasca,care stau acolo cu oamenii si nu cer nimic la schimb,cv pt omenire sunt cei care fac acte de caritate fara sa ceara nimic la schimb,aia inseamna sa faca cv pt omenire.
    A salvat Gps-ul vieti la oameni?si asta inseamna ca a facut cv pt omenire? pai si oamenilor alora care le-a provocat arsuri explozile telefoanelor sau bateriilor,tot bine le-a facut?
    Faptul ca pe tine ca firma te costa sa produci cv 100$ si tu il vinzi cu 500$ inseaman ca faci un bine omenirii?:)) singurul bine care il face orice companie din lume este strict binele personal :))
    Incearca sa gandesti tu,numai repeta doar ce vezi pe scena in prezentari sau in interviuri,ca vorba aia,zici ca esti adult,inseamna ca poti gandii si singur,nu e nevoie sa-mi repeti ce declara Tim Cook pe scena.

  50. Toata lumea face un produs cu 1 leu si il vinde cu 2, cel putin cei care au companie stiu asta. Dar sa zici ca ei vand un rahat iar userii doar il cumpara si nu sunt multumit de el, este blasfemie domnule ca altfel nu ar mai cumpara niciodata daca chiar este un rahat. Deci atata timp cat userii sunt multumiti si fericiti de produse si serviciile Apple rezulta ca in matematica ca totusi Apple o fac si pt bani ca altfel ar intra in faliment dar si pt useri. Customer satisf daca nu ai citit se face pe baza de statistica prin intrebari/program si daca 99 din 100 sunt multumiti matematic inseamna 99% daca nu ma insel si nu sunt eu prost.Best regards baby