Apple Watch este scump, prea scump

Apple Watch la mana

  La aproape 6 luni de la prezentarea sa oficiala, Apple Watch a primit in cursul zilei de ieri o data de lansare si a fost prezentat din nou cu functiile pe care le va oferi utilizatorilor din lumea intreaga. Impreuna cu aceste detalii am aflat si care vor fi preturile Apple Watch in lumea intreaga, compania Apple uimind cu banii ceruti pe produsul sau in Europa. Daca in SUA un Apple Watch costa 349 de dolari in versiunea de 38mm sau 399 de dolari in versiunea de 42mm, in Europa el costa 399 de euro in versiunea de 38mm si 449 de euro in versiunea de 42mm.

Pret de iPad pentru un smartwatch

  Daca ne uitam cu atentie la preturile produselor Apple din Europa aflam ca daca adaugam inca 40 de euro la pretul modelului de 42mm putem cumpara o tableta iPad Air 2 cu 16 GB spatiu de stocare. Da, in loc sa achizitionam un smartwatch care va functiona putin si greu, putem cumpara o tableta pe care o putem folosi intr-o multitudine de alte situatii si mult mai productiv. Situatia este similara in SUA, modelul de 42mm al Apple Watch fiind mai scump decat o tableta iPad Mini 3, iar si in acest caz vorbim despre o utilitate mult mai mare pentru tableta decat pentru un smartwatch.

  Apple Watch este scump si asta nu o poate nega nimeni, mai ales ca vorbim despre un produs dintr-o categorie desconsiderata de multi si cu vanzari slabe in 2014, dar in plina ascensiune. Putini isi faceau iluzii in legatura cu preturile Apple Watch, iar daca in SUA ele sunt acceptabile, in Europa ele sunt exagerate, mai ales ca sunt cu mult mai mari decat cele practicate pentru americani. Desi Apple explica in magazinul sau ca pentru un Apple Watch Sport platim 72 de euro sub forma de TVA, putini vor da vina pe guvern pentru taxele mari aplicate la pretul produselor.

Utilitate redusa

  In ciuda taxelor europene, eu consider ca Apple Watch este scump pentru ca: valoarea de productie cu cercetare, marketing, etc, este mai mare decat pretul final si functionalitatea este departe de a justifica aceasta cheltuiala. A plati pe un Apple Watch mai mult de jumatate din pretul unui iPhone si a primi functionalitatea unui iPod Nano, fara iPhone conectat, este greu de conceput pentru multi, dar companiei Apple nu-i pasa. Trebuie sa recunoastem ca nici Samsung nu a ales preturi mai mici pentru smartwatch-urile sale la inceput, insa a invatat ca trebuie sa fie mai realista.

  In cazul Apple Watch, aceste preturi sunt final si vor fi identice in anii urmatori, iar daca trecem dincolo de Apple Watch Sport si ne uitam la versiunea din otel inoxidabil, care costa cat un iPhone, atunci intelgeti de ce discutia poate fi intinsa la nesfarsit, mai ales daca avem in vedere faptul ca Apple vinde bratari de 450 de euro pentru Apple Watch.

  Voi ce parere aveti despre preturile Apple Watch ?

Articolul precedentPebble ironizeaza Apple Watch
Articolul următorGoogle Calendar pentru iPhone a fost lansata
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.