Prima Pagina Apple Watch Elvetia intre optimism si ingrijorare dupa prezentarea Apple Watch

Elvetia intre optimism si ingrijorare dupa prezentarea Apple Watch

Apple Watch Edition hero

  Jony Ive a afirmat acum cateva luni de zile ca Apple Watch va reprezenta o problema majora pentru producatorii elvetieni de ceasuri, iar acest lucru pare sa fi rasunat puternic in mintile unora dintre ei. Intr-un interviu acordat astazi, co-inventatorul Swatch, Elmar Mock, sustine ca Apple Watch va avea rapid succes si ca va trimite producatorii elvetieni de ceasuri in “epoca de piatra”. El spune ca orice fel de ceasuri cu preturi intre 500 de dolari si 1000 de dolari, sau franci, sunt in “pericol”, de fapt el fiind convins ca intreava Elvetie este in pericol.

Apple will succeed quickly. Anything in the price range of 500 francs to 1,000 francs [US$500-$1,000] is really in danger. I do expect an Ice Age coming toward us. Switzerland is in trouble. Unfortunately, I’m reminded too strongly of the quartz crisis. So far I see watchmakers in this country making the same mistakes as back then. We’ve seen a lot of arrogance in the Swiss watch industry in the past few years, calling the smartwatch a gadget and not taking it seriously.

  Mock compara prezentarea Apple Watch cu criza prin care au trecut producatorii elvetieni in momentul in care ceasurile ieftine din quartz au fost lansate pe piata si le-au afectat vanzarile. El sustine ca producatorii elvetieni de ceasuri sunt prea aroganti si nu iau smartwatch-urile in serios, iar acest lucru le va afecta afacerile in perioada urmatoare. In ciuda viziunii negative a lui Mock, alti producatori de ceasuri incearca sa fie optimisti, pregatind smartwatch-uri proprii pentru lansare pe piata, insa ramane de vazut daca ele vor putea concura eficient cu Apple Watch.

 • marianr

  Pardon! Nu renunt la veritabilul meu Doxa!

 • Florian-Germany

  pe naibii… apple watch este,pe langa inutil la pretul asta, si exagerat de scump… pai cu banii de pe un apple watch,imi iau un ceas elvetian de super lux … si mai frumos si tot ce vrei… daca vorbim de ceasuri… astea sunt vrajeli de net ieftin ca sa mai aibe lumea cum sa ridice “valoarea geniala inestimabila” al lui apple watch … kko

 • ddd

  Tu vb de ceas, ceas adevarat, care este prima bijiterie barbareasca acceptata.. Apple W e doar un accesoriu de iphone care se pune la mana.. Just that!!

 • Manto

  Uite un smartwatch hibrid pe care as da banii. Versiunea cu mecanism elvetian costa 1200 usd la pre-order. Un prototip a fost prezentat si la mwc 2015
  https://www.youtube.com/watch?v=ndycU_dUHNQ

 • Srb

  Asta e viitorul…smartwach perfectly assembled and master-pieced
  Orice mare firma de ceasuri daca nu are vanzari…se duce, cumva trebuie sa adopte catusi de putin ideea de a fi cat de cat multi functional dar sa isi pastreze si calitatea asamblarii

 • Srb

  @ddd din pacate mentalitatile se schimba iar orice rolex pateck ph sunt branduri care se bazeaza pe vanzari…iar ele daca nu se cumpara din cauza ca lumea se orienteaza catre smartwach..pica sau adopta aceeasi strategie.
  Ceas adevarat in 2015 este overrated….second hand e in floare…nu prea mai exista colectii pt ca poti oricand sa iei cu 50.000e un ceas nou nepurtat decat unul SH

 • Srb

  Bijuterie e considerat si Vertu. Este vorba de calitatea ansamblarii si materialele folosite. Tu probabil crezi ca mecanismul doar este considerat o bijuterie. Astfel un lant sau inel nu este bijuterie?
  Learn some fashion man
  Pana acum Gold edition este o bijuterie a celor de la Apple

 • Srb

  Apple watch edition este o bijuterie in tot sensul cuvantului

 • ALL

  @ddd,perfect punctat!

 • cristache

  Manto beton si Mai vb lumea de ceasuri

 • Mihai

  Consider ca un ceas de calitate ,pe scurt o bijuterie nu se va compara niciodată cu orice smartwatch.Aceste device-nu iti oferă decât niște oportunități in plus , nu vor putea niciodată sa înlocuiască ceasurile clasice pentru ca nu va putea înlocui eleganta acestuia din urma.
  O persoana care cunoaște cu adevărat valoarea unui ceas nu va accepta ca Apple in 5 ani sa ii spună mai pe ocolite ca nu mai poate folosi deoarece apar tot felu de update-uri dar nu trebuie sa va spun eu asta va cunoaște toată lumea politica Apple . Clasicul rămâne clasic.

 • Costin

  E ca si cum oamenii de afaceri ar renunta la costumele de firma ca sa poarte treningul apple :))

 • seaman17

  Dpdv practic , ambele sunt prea scumpe si nu merita banii pt ceea ce fac – si Apple Watch si ceasurile elvetiene . Cand vine vorba de fite , fiecare evalueaza cum vrea .

 • crixalis

  Nu se poate compara un automatic cu un smartwatch indiferent de cine este făcut. Ceasurile de calitate au in spate zeci-suta de ani de tradiție. Un patek se dezvolta si se construiește in ani de zile, nu in 20 secunde pe banda de ansamblare. Mecanismele automate sunt capodopere ale tehnologiei dezvoltare si cercetare. Sunt doar câțiva ceasornicari in lume care pot dezvolta un touribllion….

 • Adioff

  Si sant deja cateva mecanisme chinezesti cu tourbillon si carusel … La preturi f accesibile fata de marile firme , eu sant fan ceasuri elvetiene . Subliniez ca deja sant multi producatori , destul de multi ! Daca si chinezii fac cateva modele de mecanisme tourbillon … Si se vand sub tot felul de nume , fraieresc europenii sa le cumpere cu 2-3000 si ele costa 200 in China

 • Pingback: Apple Watch este promovat in tari pentru care lansarea inca nu a fost anuntata()