iOS downgrade va fi posibil multumita TinyUmbrella, salveza SHSH acum!

TinyUmbrella salvare SHSH

  iOS downgrade sau posibilitatea de a face restore cu SHSH chiar daca Apple nu semneaza o anumita versiune a iOS este una dintre marile “hack-uri” blocate de catre cei din Cupertino, insa iata ca dupa aproape 2 ani de la disparitia sa, el va reveni. In cursul noptii trecute o noua versiune a TinyUmbrella a fost lansata, ea permitandu-ne sa salvam SHSH-uri pentru orice versiune a iOS instalata deja in terminalele noastre, dar si pentru cele semnate de catre Apple.

  Pentru cei dintre voi care nu stiu, TinyUmbrella este un program care in trecut ne permitea sa facem restore la orice versiune a iOS, intr-o prima faza, iar mai apoi la orice versiune a iOS pentru care aveam un SHSH salvat. Apple i-a blocat functionalitatea, insa aita ca acum programul va deveni din nou functional multumita unei vulnerabilitati descoperite in sistemul de operare iOS, vulnerabilitate care va fi transformata intr-un program de restore.

Restore iOS fara SHSH cu ajutorul TinyUmbrella

  Noua versiune a TinyUmbrella este disponibila in versiune beta deocamdata si permite doar salvarea de SHSH-uri, ele urmand a fi disponibile in viitor cand programul de restore va fi lansat, insa deocamdata nimeni nu stie cand se va intampla acest lucru. Momentan puteti doar sa salvati SHSH-urile in calculatoarele voastre, insa din pacate programul are o multitudine de probleme de functionare, iar in Windows x64 nu am reusit sa il fac sa-mi recunoasca iPhone-urile.

This release is a limited BETA. It has the very basic functionality that the original firmware umbrella had years ago; that is, it saves your shshs. This one, however will save them automatically. There are no options. There are no cumbersome settings. There is one button. This one button will save the optional ‘OTA’ shshs. If you have a device selected, it will save them for that device. If no device is selected, it will save all OTA shshs for all known devices.

  Chiar si asa, TinyUmbrella va fi actualizat de catre creatorul sau in perioada urmatoare pentru a permite salvarea de SHSH-uri in orice conditii si ele ne vor oferi din nou libertatea de a face restore la orice versiune a iOS cu SHSH. Deocamdata recomandarea este sa salvati SHSH-urile pentru orice versiune a iOS puteti si sa aveti rabdare deoarece in viitor folosind aceasta metoda veti putea reveni la o versiune veche a iOS pentru a scapa de probleme sau a putea face jailbreak.

  Cu un tutorial pentru salvarea de SHSH-uri voi reveni mai tarziu. Noua versiune a TinyUmbrella poate fi descarcata de aici.

UPDATE: Tutorial pentru salvare SHSH cu TinyUmbrella gasiti aici.

8 COMENTARII

  1. este util doar dacă aveți deja un iOS mai vechi instalat deoarece puteți salva SHSH-urile, puteți instala și încerca ultimul iOS iar dacă nu sunteți mulțumiți, puteți reveni la versiunea anterioară pentru care ați salvat SHSH-urile.

    nu puteți face downgrade fără să fi salvat mai întâi SHSH-urile versiunii la care doriți să faceți downgrade-ul, SHSH-urile sunt practic „amprenta” dispozitivului (ceea ce înseamnă că sunt unice la fiecare în parte).