TAG Heuer lanseaza primul smartwatch propriu pentru a concura cu Apple Watch

TAG Heuer Carrera

  TAG Heuer este primul mare producator elvetian de ceasuri care isi anunta intentiile serioase de a concura cu Apple Watch, astfel ca in cursul acestei zile va prezenta un smartwatch baza pe ceasul Carrera, unul dintre cele mai populare produse proprii. Elvetienii ar fi intrat intr-o colaborare cu Intel pentru a-si putea lansa smartwatch-ul pe piata, acesta putand functiona in baza Android Wear, alte optiuni nefiind disponibile avand in vedere ca TAG Heuer nu are un sistem de operare propriu pentru asemenea produse.

  CEO-ul TAG Heuer, Jean-Claude Biver, a declarat ca viitorul smartwatch al companiei le va genera utilizatorilor impresia ca poarta un ceas normal, deci probabil nu vom vorbi despre un dispozitiv cu look sau funcitonalitate similare unui ceas inteligent traditional. Mai exact, cei de la TAG Heuer ar putea decide sa nu foloseasca un ecran tactil pentru ceasul lor, cu cadrane normale ale caror ace se misca in functie de informatii preluate dintr-o aplicatie pentru iPhone.

Tag Heuer plans to unveil a smartwatch on Thursday among a wave of partnerships expected at the world’s biggest watch fair this week as luxury watchmakers fight back against Apple. The Swiss watch brand, the biggest at French luxury group LVMH, will announce it is teaming up with U.S. chip maker Intel Corp to create a digital version of one of its best-selling model, industry sources have said.

  Desi ceasul urmeaza sa fie prezentat in cursul zilei de astazi de catre elvetienii de la TAG Heuer, lansarea oficiala ar putea avea loc abia in luna septembrie a acestui an, la multe luni distanta de aparitia Apple Watch. Acestea fiind spuse, elvetienii sunt seriosi in ceea ce priveste concurarea cu Apple Watch, insa ramane de vazut daca produsele lor vor fi suficient de bune pentru a afecta vanzarile produselor companiei Apple.

1 COMENTARIU