85% dintre posesorii de terminale iPhone 6 n-au configurat Apple Pay

Apple Pay plata iPhone Touch ID

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile dezvoltat de catre compania Apple si implementat initial in iPhone 6 si iPhone 6 Plus, el urmand a fi disponibil inclusiv pentru Apple Pay incepand din luna aprilie, cand ceasul va fi disponibil pentru achizitie. Desi compania Apple a prezentat in repetate randuri sistemul ca fiind un succes enorm, un studiu recent dezvaluie faptul ca doar 6% dintre posesorii de terminale iPhone 6 au folosit in mod constant Apple pay, 85% ignorandu-l complet, probabil si din cauza faptului ca nu-l pot folosi in locatia in care traiesc.

  In total, 9% dintre posesorii de terminale iPhone 6 ar fi utilizat macar o data Apple Pay, insa 3% dintre acestia fie au uitat de sistem, fie nu au verificat de fiecare data daca locatia in care cumpara un produs permite efectuarea de plati folosint sistemul companiei Apple sau nu. In ideea de a ajuta mai multi comercianti sa promoveze faptul ca Apple Pay este suportat de catre sistemele lor de plata, compania Apple a creat un website special care le permite acestora sa-si creeze stickere speciale care pot fi plasate in jurul caselor de marcat si nu numai.

Apple Pay sistem de plata

  Apple incearca prin orice metode sa promoveze Apple Pay si sa convinga utlizatorii sa-l foloseasca in mod constant, iar afisarea acestor stickere in apropierea POS-urilor va motiva cu siguranta o multitudine de utilizatori macar sa incerce sa efectueze o plata, ei putand utiliza sistemul in continuare in viitor.

5 COMENTARII

  1. E disponibil doar in SUA. Restul lumii nu are posibilitatea sa configureze acest serviciu, asa ca procentul de adoptie al Apple Pay pare corect si normal.

  2. Dc nu declara Apple si asta? mereu le place sa prezinte cu procente,asta dc nu prezinta?este un adevarat succes,2/3 din platile din America se fac cu Apple Pay,numai minciuni peste minciuni. Vanzarile de Iphone-uri din America reprezrinta doar 15%? sau asta e doar o alta scuza pt minciunile declarate in repetate randuri? S-a aflat pana la urma care este sursa afirmatiei lui Tim Cook,cum ca Iphone 6 are o rata de satisfactie de 99%? Minciuni in stilul Apple :))

  3. Sa zicem ca sunt 2 miliarde de utilizatori de smartphone in lume . Din astia, max 15% sunt utilizatori de iPhone . 6% din ei , reprezinta 18 milioane . E mult , e putin ?