Apple Pay – iata cum sunt facute platile cu Apple Watch

Apple Pay Apple Watch

  Apple Watch va fi prezentat in direct luni, iar una dintre importantele noi functii pregatite de catre compania Apple este implementarea posibilitatii de a efectua plati prin intermediul Apple Pay. Eddy Cue a participat in cursul zilei de ieri la un eveniment de lansare a Apple Pay in cadrul unui stadion american, iar acolo a vorbit despre modul in care va functiona sistemul cu Apple Watch. Conform vicepresedintelui Apple, platile mobile facute folosind Apple Pay si Apple Watch nu vor necesita utilizarea unui PIN sau a autorizarii folosind Touch ID.

  Aceasta functie este disponibila doar atat timp cat ceasul este deblocat si se afla in apropierea unui iPhone cu care este interconectat. Avand in vedere ca iPhone-ul deblocheaza si ceasul autorizarea dubla pentru efectuarea platii nu este necesara, astfel ca simpla apasare dubla pe un buton lateral al Apple Watch va permite imediata efectuare a platii. Partea interesanta este ca Apple Pay va functiona cu Apple Watch pr iPhone 5, iPhone 5C sau iPhone 5S desi niciunul dintre cele trei terminale nu are disponibil un modul NFC.

  Autorizarea platilor pe aceste terminale se va face folosind un cod PIN, exceptand probabil iPhone 5S care are Touch ID, deci inclusiv vechii utilizatori vor putea beneficia de sistem.