Apple va face iCloud si iTunes mai rapide, iata cum

Apple iClouds

  Apple investeste sume serioase anual pentru a intretine functionalitatea serviciilor sale online, iCloud si iTunes Store fiind extrem de importante pentru compania americana, iar acum aflam care sunt planurile sale pentru a-si face serviciile mult mai rapide. Conform unor surse din interiorul companiei Apple, cei din Cupertino au cumparat recent compania FoundationDB specializata pe optimizarea bazelor de date in ideea de a le face mult mai rapide pentru clientii sai.

  Cei de la FoundationDB vindeau o intreaga suita software pentru optimizarea de baze de date, iara cum ea va fi utilizata de catre compania Apple pentru a-si optimiza bazele de date care stau la baza iCloud si iTunes Store,s erviciile urmand a fi mult mai rapide in viitor. Avand in vedere ca Apple are zeci de milioane de obiecte in vanzare in magazinele sale si ca livreaza miliarde de descarcari pentru utilizatori, optimizarea bazelor de date care sustin aceasta funcitonalitate este extrem de importanta.

Thank you for your support of FoundationDB over the last five years. We’re grateful to have shared our vision of building the best database software and we strongly value your participation in this community. We have made the decision to evolve our company mission and, as of today, we will no longer offer downloads. It seems likely that this was an acquisition designed to bolster Apple’s server-side technologies for the App Store, iTunes Connect or iTunes in the Cloud.

  Desi cei de la FoundationDB si-au sistat vanzarile de software catre persoane interesate, ei nu confirma achizitia facuta de catre cei de la Apple, insa probabil compania americana o va face cu un text specific asemenea cazuri.