MacBook Pro 13 inch 2015 si lag-ul din interfata de utilizator (Video)

  MacBook Pro 13 inch 2015 a fost lansat in martie de catre compania Apple si v-ati gandi ca in Cupertino cei care au realizat acest produs s-au gandit sa ofere cea mai buna experienta de utilizare pentru pretul de peste 1000 de dolari cerut pentru el, insa realitatea ne arata ca lucrurile nu sunt chiar asa precum ni le imaginam noi. Mai exact, in clipul video de mai sus aveti un MacBook Pro 13 inch 2015 incapabil sa ruleze fara lag interfata sistemului de operare OS X Yosemite pana in momentul in care nu sunt dezactivate unele efecte ale interfetei de utilizator sau nu este resetat PRAM-ul laptop-ului.

  Problema afecteaza un numar foarte mare de utilizatori, unii dintre ei plangandu-se chiar si pe forumurile de discutii ale Apple, iar in mare vorbim despre un lag sesizabil la deschiderea de aplicatii, navigarea prin meniuri, navigarea pe internet sau chiar utilizare anumitor aplicatii sau meniuri/functii ale sistemului de operare OS X Yosemite. Rezolvarile partiale pentru probleme includ repornirile consecutive pentru a permite indexarea totala a fiserelor din OS X, reinstalarea curata a sistemului de operare, cresterea constrastului si reducerea transparentei din meniul Accessibility, unii utilizatori reusind sa isi faca produsele functionale, desi fara tot ceea ce ofera OS X-ul.

I know that Retina displays are taxing on GPUs, but the Intel 6000 series seems incapable of driving this display without extreme choppiness in Yosemite for a number of actions— Mission Control, switching between windows, opening new windows, etc. This is the most significant lag I’ve experienced on any laptop on Yosemite. My old 2010 Macbook Pro 13″ doesn’t lag this bad on Yosemite.

  Problema mai mare este ca in majoritatea cazurilor aceste rezolvari nu au funcitonat, iar vina este data pe rezolutia foarte mare a produsului si placa grafica Intel HD 6000 care nu este capabila sa o sustina in utilizarea de zi cu zi, plangeri similare fiind facute de catre utilizatori in trecut in baza acelorasi probleme. Avand in vedere ca Mac-uri cu hardware mai slab si rezolutie mai mica nu au probleme in a rula OS X Yosemite, este clar ca totul are la baza dorinta celor de la Apple de a isi maximiza profitul prin implementarea unui hardware insuficient de puternic pentru a sustine rezolutia mare a ecranului, problema care va fi intalnita pe deplin in noul MacBook 12 inch.

  Voi ati intampiant asemenea probleme cu Mac-urile lansate in 2015 sau in trecut?