Prima Pagina Apple MacBook Pro 13 inch 2015 si lag-ul din interfata de utilizator (Video)

MacBook Pro 13 inch 2015 si lag-ul din interfata de utilizator (Video)

  MacBook Pro 13 inch 2015 a fost lansat in martie de catre compania Apple si v-ati gandi ca in Cupertino cei care au realizat acest produs s-au gandit sa ofere cea mai buna experienta de utilizare pentru pretul de peste 1000 de dolari cerut pentru el, insa realitatea ne arata ca lucrurile nu sunt chiar asa precum ni le imaginam noi. Mai exact, in clipul video de mai sus aveti un MacBook Pro 13 inch 2015 incapabil sa ruleze fara lag interfata sistemului de operare OS X Yosemite pana in momentul in care nu sunt dezactivate unele efecte ale interfetei de utilizator sau nu este resetat PRAM-ul laptop-ului.

  Problema afecteaza un numar foarte mare de utilizatori, unii dintre ei plangandu-se chiar si pe forumurile de discutii ale Apple, iar in mare vorbim despre un lag sesizabil la deschiderea de aplicatii, navigarea prin meniuri, navigarea pe internet sau chiar utilizare anumitor aplicatii sau meniuri/functii ale sistemului de operare OS X Yosemite. Rezolvarile partiale pentru probleme includ repornirile consecutive pentru a permite indexarea totala a fiserelor din OS X, reinstalarea curata a sistemului de operare, cresterea constrastului si reducerea transparentei din meniul Accessibility, unii utilizatori reusind sa isi faca produsele functionale, desi fara tot ceea ce ofera OS X-ul.

I know that Retina displays are taxing on GPUs, but the Intel 6000 series seems incapable of driving this display without extreme choppiness in Yosemite for a number of actions— Mission Control, switching between windows, opening new windows, etc. This is the most significant lag I’ve experienced on any laptop on Yosemite. My old 2010 Macbook Pro 13″ doesn’t lag this bad on Yosemite.

  Problema mai mare este ca in majoritatea cazurilor aceste rezolvari nu au funcitonat, iar vina este data pe rezolutia foarte mare a produsului si placa grafica Intel HD 6000 care nu este capabila sa o sustina in utilizarea de zi cu zi, plangeri similare fiind facute de catre utilizatori in trecut in baza acelorasi probleme. Avand in vedere ca Mac-uri cu hardware mai slab si rezolutie mai mica nu au probleme in a rula OS X Yosemite, este clar ca totul are la baza dorinta celor de la Apple de a isi maximiza profitul prin implementarea unui hardware insuficient de puternic pentru a sustine rezolutia mare a ecranului, problema care va fi intalnita pe deplin in noul MacBook 12 inch.

  Voi ati intampiant asemenea probleme cu Mac-urile lansate in 2015 sau in trecut?

 • egrimisu

  Din cate stie eu placa 6100 este mai puternica decât cea anterioară, sau nu?

 • Bianca

  De la problemele cu lag la apel la iphone, acum lag la macbook-uri. Bun asa Apple! Acum va dați seama că ei merg pe profit și nu se gândesc deloc la utilizator cum se lauda ei mereu la orice început de prezentare. Baga în macbook-uri hardware de acum 3-4 ani cu ecranul amaizing și era normal sa apară la. Dar toți spartanii cu Apple în sânge, care se închina la postere Cu Apple se bat în piept și vor spune ca vor rezolva cu un update. Domnule Zaone de ce Nu răspunzi la mail? Mai rezolva unele chestii la aplicația asta, comentariile Nu se vad toate, maxim 20 și multe altele. Mulțumesc.

 • macbook

  Am comandat si eu un macbook pro 13, 2015 dar cu un procesor 3.1GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.4GHz si 16 RAM , credeti ca o sa am probleme ?

 • Foarte probabil.

 • apple

  Am comandat si eu un macbook pro 13, 2015 dar cu procesor 3.1GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.4GHz si 16 RAM , credeti ca o sa am probleme ?

 • apple

  Multumesc zaone , o sa vad cum se misca si il trimit inapoi am vrut un macbook PRO, macbook air lasa de dorit la performante iar modelul nou … si as fi optat pt 15 inch dar probabil in vara o sa ii faca update .

 • EuGeorge

  Superb! Stilul Apple.

 • Srb

  Este problema de driveri, HD6100 e peste HD4000 care a avut probleme

 • Srb

  Nu stiu cum de au lasat asa tinand cont ca lucreaza cu Intel destul de aproape si sa nu optimizeze driverii

 • Vlad

  @Srb Eu am un MacBook 13,3′ cu HD4000, si nu am nici o problemă .

 • Retina ?

 • Srb

  dupa cum a precizat si zaone, probabil ai modelul non-retina

 • andrei

  Zaone, in mall baneasa la istyle am testat laptopul si are probleme serioase cu interfata si lagul. Pentru toti care vor se verifice sa se duca acolo

 • cosmin

  Salut, eu oe Macbook pro 13.3 retina final 2014 am o problema la pornire.. Apas butonul de pornire Mac.. Amare ecran negru pt multe secunde chiar 10.. Apoi marul .. Apoi interfata.. Treaba asta de o saptamana.. De cand am facut partitia pe hard.(ssd)
  Crede ti ca are legatura partitia? Sau Yosemite e atat de prost incat imi creeaza problema asta.
  Problema care nu exista in trecut.