iOS 8.3 – iata cum raportezi mesaje ca spam

iOS 8.3 raportare mesaje spam

  iOS 8.3 permite raportarea mesajelor iMessage ca si spam si v-am spus acest lucru inca de acum cateva saptamani, insa din moment ce Apple a lansat public noua versiune a sistemului de operare, reiau subiectul pentru a va readuce in atentie functia ce poate fi utilizata de catre oricine are iMessage activat. Aceasta optiune este afisata automat in aplicatia Mesaje, Messages, a iOS 8.3 si este disponibila numai pentru numerele de telefon sau Apple ID-urile necunoscute care v-au trimis un iMessage, deci nu o veti putea folosi pentru contacte, decat daca le stergeti in prealabil, nici pentru mesajele primite prin SMS.

  Pentru a raporta un numar de telefon ca si spam in iMessage aveti la dispozitie un buton dedicat numit Raportati ca spam, Report Junk, el fiind vizibil in conversatia in care vedeti mesajele primite de la acel numar prin aplicatia Mesaje, Messages, deci niciunde altundeva in sistemul de operare. Apasand acel buton Apple va afisa un mesaj de alerta care va intreaba daca sunteti siguri ca doriti sa intreprindeti aceasta actiune, ea fiind finalizata prin apasarea butonului Stergeti si raportat ca spam, Delete and report junk, conversatia urmand a fi stearsa si numarul blocat pentru voi.

  Daca aceasta actiune este indeplinita de multiple persoane, atunci respectivul numar de telefon, sau Apple ID, este filtrat in serverele iMessage ale Apple si nu va mai putea trimite mesaje nimanui, compania americana tinand cont de actiunile utilizatorilor pentru a ii proteja. Posesorii de iDevice-uri au cerut de ceva vreme aceasta optiune avand in vedere ca in SUA foarte multe companii isi promoveaza produsele prin iMessage, serviciul neavand costuri aplicate la trimiterea de mesaje.