Apple Watch – iata cate precomenzi s-ar fi facut

Apple Watch aur roz

La inceputul acestei saptamani au aparut primele informatii privind estimarile precomenzilor facute pentru Apple Watch, asta in lipsa unor informatii oficiale oferite de catre compania Apple, atunci analistii sustinand ca numai in SUA s-ar fi inregistrat 1 milion de comenzi pentru produs. Cifra globala ar fi mult mai mare, de aproximativ 2.3 milioane, iar aici includem precomenzile facute in toate cele 9 tari in care produsul a fost lansat oficial de catre compania americana, iar daca acest lucru este adevarat, atunci ni se demonstreaza iar cat de importanta este tara pentru cei din Cupertino.

Impartind precomenzile pe diverse modele, analistul asiatic care a oferit aceste informatii sustine ca 85% dintre precomenzi au fost facute pentru Apple Watch Sport, peste 14% dintre ele fiind pentru modelul din otel inoxidabil, in timp ce mai putin de 1% ar fi pentru modelul din aur. Trecand acum la problemele de productie, analistul sustine ca ecranul si sistemul de haptic feedback ar impiedica partenerii Apple sa creasca numarul de unitati fabricate zilnic, compania Apple intentionand sa produca intre 2 si 3 milioane de unitait lunar pana in perioada sarbatorilor de iarna.

We estimate production could reach 2.5mn units in June, absent supply chain bottlenecks; thus global preorders are less than the 4.8mn units of combined production in March-June as most of those preordering can get Apple Watch in June. At present, iPhone shipments stand at 50-60mn units per quarter, suggesting less than one-tenth of iPhone users have preordered Apple Watch.

In baza tuturor informatiilor adunate de catre analist, se pare ca pana in 10% dintre posesorii de iphone-uri au precomandat un Apple Watch de la compania Apple, dar procentul ar putea creste in perioada urmatoare pe masura ce mai multe unitati vor fi disponibile in amgazine sau pentru livrare mai rapida.