Apple ar putea cumpara Nokia HERE Maps

Nokia HERE iPhone

Nokia HERE Maps este un sistem de cartografiere creat de catre compania finlandeza Nokia, o aplicatie fiind disponibila in App Store pentru a-l putea folosi pe iDevice-urile noastre, iar compania Apple ar putea achizitiona divizia celor de la Nokia, compania incercand sa o vanda inca din cursul anului 2008 catre diverse companii.

Nokia HERE Maps pierde bani de ani de zile si din 2008 pana in prezent valoarea sa, in ochii Nokia, a scazut de la 8.1 miliarde de dolari la 3.2 miliarde de dolari, deci pentru Apple achizitia ar fi similara cu cea facuta anul trecut in cazul Beats, doar ca acum vorbim despre ceva mult mai util pentru a imbunatati esecul numit Apple Maps.

Nokia incearca sa convinga Apple sa-i cumpere divizia de cartografiere, insa separat cei de la Nokia discuta inclusiv cu Facebook, Baidu, Sirius XM, Amazon sau Alibaba, deci ramane de vazut cine va ajunge in final sa detina Nokia HERE Maps pentru a beneficia de toate functiile pe care le are de oferit acest sistem utilizat de catre milioane de persoane.

Nokia Oyj, the Finnish company selling its money-losing maps business, is trying to drum up interest from some of the biggest names in technology including Apple Inc., Alibaba Group Holding Ltd. and Amazon.com Inc., people with knowledge of the matter said. The mapping assets have lost value: Nokia bought them for $8.1 billion in 2008. They were worth about 2 billion euros last year, according to Nokia’s financial reports.

Apple a achizitionat anul trecut un fost manager al Nokia HERE Maps pentru a-si imbunatati Apple Maps-ul, insa din pacate in afara SUA si a altor catorva tari importante de pe glob, sistemul sau nu este chiar atat de util pentru posesorii de iDevice/Mac-uri, iar achizitionarea Nokia HERE Maps ar rezolva pe deplin aceasta problema.

Avand in vedere ca Apple eliminat Google Maps din sistemul de localizare Find My iPhone, cumpararea unei adevarate solutii de localizare prin GPS este un obiectiv important pe care compania americana trebuie sa il aiba in vedere, altfel risca sa fie implicata intr-un viitor scandal rusinos pe care presa internationala cu siguranta il va folosi pentru a afecta imaginea companiei.

Concluzionand, ramane de vazut daca Nokia HERE Maps va ajunge la Apple, dar ideea in sine ar fi grozava.