BMW, Audi si Daimler cumpara Nokia HERE Maps cu 2.7 miliarde de dolari

Nokia HERE MapsBMW, Audi si Daimler cumpara Nokia HERE Maps cu 2.5 miliarde de euro, sau aproximativ 2.7 miliarde de dolari, anuntul fiind facut astazi, companiile urmand a incheia acordul cu finlandezii in zilele urmatoare pentru a achizitiona celebra platforma de geolocalizare si nu numai.

S-a spus in ultimele luni ca multiple companii sunt interesate de Nokia HERE Maps si ca Uber a fost foarte aproape de a cumpara platforma finlandezilor, insa abia acum BMW, Audi si Daimler au luat decizia de a isi uni fortele pentru a o cumpara pentru implementare in propriile masini.

Desi BMW, Audi si Daimler cumpara Nokia HERE Maps, platforma nu va fi utilizata exclusiv de catre ele, alti producatori de masini urmand a avea acces la sistem, cel mai probabil in schimbul unei sume de bani, scopul fiind de a liberaliza platforma in viitorul nu foarte indepartat.

German auto makers Audi AG, BMW AG, and Daimler AG have agreed in principle to purchase Nokia Oy’s digital mapping service Nokia Here for slightly more than €2.5 billion ($2.71 billion), according to a person familiar with the matter. Nokia has been negotiating exclusively with the three car makers over the sale of the company.

Nokia HERE Maps este unul dintre cele mai complete sisteme de geolocalizare de pe planeta cu acoperire intr-un numar extrem de mare de tari si foarte multe puncte de interes, in special in Europa, continentul de origine si interes principal pentru compania Nokia.

Chiar daca la un moment dat s-a spus ca Apple ar fi interesata sa cumpere Nokia HERE Maps, iata ca in final platforma va ajunge la producatorii de masini care-si vor imbunatati sistemele de navigatie cu harti mult mai exacte decat cele folosite de la TomTom sau alti producatori.

Vanzarea urmeaza sa fie finalizata in perioada imediat urmatoare, insa nimeni nu stie cati ani ar putea trece pana cand Nokia HERE Maps se va regasi in masini.