Prima Pagina Nokia BMW, Audi si Daimler cumpara Nokia HERE Maps cu 2.7 miliarde de...

BMW, Audi si Daimler cumpara Nokia HERE Maps cu 2.7 miliarde de dolari

Nokia HERE MapsBMW, Audi si Daimler cumpara Nokia HERE Maps cu 2.5 miliarde de euro, sau aproximativ 2.7 miliarde de dolari, anuntul fiind facut astazi, companiile urmand a incheia acordul cu finlandezii in zilele urmatoare pentru a achizitiona celebra platforma de geolocalizare si nu numai.

S-a spus in ultimele luni ca multiple companii sunt interesate de Nokia HERE Maps si ca Uber a fost foarte aproape de a cumpara platforma finlandezilor, insa abia acum BMW, Audi si Daimler au luat decizia de a isi uni fortele pentru a o cumpara pentru implementare in propriile masini.

Desi BMW, Audi si Daimler cumpara Nokia HERE Maps, platforma nu va fi utilizata exclusiv de catre ele, alti producatori de masini urmand a avea acces la sistem, cel mai probabil in schimbul unei sume de bani, scopul fiind de a liberaliza platforma in viitorul nu foarte indepartat.

German auto makers Audi AG, BMW AG, and Daimler AG have agreed in principle to purchase Nokia Oy’s digital mapping service Nokia Here for slightly more than €2.5 billion ($2.71 billion), according to a person familiar with the matter. Nokia has been negotiating exclusively with the three car makers over the sale of the company.

Nokia HERE Maps este unul dintre cele mai complete sisteme de geolocalizare de pe planeta cu acoperire intr-un numar extrem de mare de tari si foarte multe puncte de interes, in special in Europa, continentul de origine si interes principal pentru compania Nokia.

Chiar daca la un moment dat s-a spus ca Apple ar fi interesata sa cumpere Nokia HERE Maps, iata ca in final platforma va ajunge la producatorii de masini care-si vor imbunatati sistemele de navigatie cu harti mult mai exacte decat cele folosite de la TomTom sau alti producatori.

Vanzarea urmeaza sa fie finalizata in perioada imediat urmatoare, insa nimeni nu stie cati ani ar putea trece pana cand Nokia HERE Maps se va regasi in masini.

 • amfetamin

  Foarte bine au făcut nemții,ca la Apple le stătea in gât daca il cumpărau,mai bine ne dispera cu Tom Tom-ul lor,de navigație offline ce sa mai vorbim. Bine ca au cumpărat rahatul ala supraevaluat de Beats. Nici nu știți cat de mult inseamna o navigație offline,trebuia sa ajung la Beograd la aeroport zilele astea,si cum am ajuns la sârbi,mi-a venit mesaj ca e “doar” 10€/mb netul in roaming!!! Ei nu sunt in UE. Daca foloseam faimosul Apple Maps,ma trezeam cu câteva sute de euro in plus la factura!

 • cata

  Intr-un fel ma incanta vestea.Nu stiu cat de bine este dar macar ramane in “patrimoniul“ catorva mari companii europene.Prea tot big shitul peste ocean……
  Cand aud cuvantul Nokia imi amintesc mereu cu amaraciune de sabotajul care a aruncat-o practic in faliment…venit de la managementul prost(voit mai mult ca sigur) al dobitocului si coruptului de fost CEO Elop!O companie la anvergura Nokia,evaluata la doar 7 mld dolari max,cand a fost cumparata de Microsoft.Ar fi valorat de cel putin zece ori mai mult.Ca fapt divers rahatul de Minecraft a costat Microsoft aprox 3 mld dolari ,jumatate din val. NOKIA !?.Trist de tot !

 • Catalin

  @amfetamin: de ce nu ti ai pus pe iPhone hartile de la Nokia “HERE”, offline si sunt gratis in App.
  O parere personala: sunt foarte bune si precise( e adevarat utilizate doar in Romania).
  Daca le aveai ajungeai la aeroport si ramaneai si cu banii in buzunar.
  Daca langa cei10€ mai puneai 49,99€, puteai sa ti pui NAVIGON EUROPE , ca tot e reducere pana in 2 august.

 • rundown

  Vorbiti de miliarde de parca ar fi scobitori si voi probabil nu ati vazut macar 100k euro la un loc :))

 • Pingback: Nokia HERE Maps a fost cumparat de Daimler, AUDI si BMW cu 2.8 miliarde de dolari | iDevice.ro()