Google isi cere scuze pentru Android-ul care urineaza pe logo-ul Apple

Android urineaza pe Apple

Ieri imaginea de mai sus a facut turul internetului si in ea vedem un Android care urineaza pe logo-ul companiei Apple intr-o harta accesibila in sistemul Google Maps al celor de la Google. Imaginea a fost publicata intr-o harta vizibila intr-o zona a Pakistanului, compania Google publicand-o fara sa o verifice in prealabil, ajungand in final sa fie criticata pentru neatentie.

Separe ca la baza ar fi o persoana care a creat aceste imagini si le-a publicat in Google Maps folosind sistemul Map Maker, compania Google neverificand ceea ce acesta a publicat in sistemul de harti. In ciuda acestui lucru, compania Google a retras hartile dupa ce internetul a fost umplut de imaginea de mai sus, cerandu-si scuze pentru neatentia de care a dat dovada, insa asta nu va face uitata problema.

We’re sorry for this inappropriate user-created content; we’re working to remove it quickly. We also learn from these issues, and we’re constantly improving how we detect, prevent, and handle bad edits.

Desi la o prima vedere nu pare a fi altceva decat un flame war initiat de catre un fan inrait al Android, actiunea sa pune in evidenta o vulnerabilitate majora a sistemului Google Maps. Spun asta deoarece daca o asemenea imagine a fost publicata in sistemul Apple, cine stie ce alte erori au mai fost publicate fara a fi verificate de catre compania Google si unii oameni se ghideaza in baza lor.

Din pacate aceasta problema a celor de la Google ne face sa ne intrebam oare cate erori de acest gen exista in hartile normale pentru utilizatori si cat va dura pana cand Google le va descoperi. Concluzionand, atunci cand mai descoperiri vreo eroare importanta in Google Maps, ar trebui sa va ganditi ca nu Google a actionat pentru a o aduce acolo, ci mai degraba lipsa de actiune a companiei din Mountain View a stat la baza intregii probleme.

5 COMENTARII

  1. Cică tipul ăla a încărcat imaginea pe bucăți,așa încât nu puteai vedea ce reprezenta decât la sfârșit.

  2. Exagerezi… Am cautat chiar acum unde se afla spitalul, si l-am gasit imediat. E ala de langa Piata Victoriei, si vis-a-vis de Liceul Nicolae Tonitza.

  3. Eu zic sa folosesti Apple Maps de azi incolo. Auzi la el, cine stie ce erori. Aia nu a fost o eroare dar ca si companie ce sa zici. Ei doar ilustrau viitorul :))

  4. Scuze V.P. Am avut impresia ca vorbesti despre Google Maps. Intr-adevar, in Apple Maps nu apare. Sper sa nu imi creasca nasul mare…