Apple Watch – detalii despre componentele chip-ului S1

Apple Watch S1 chip componente

Pentru Apple Watch compania Apple foloseste un chip S1 dezvoltat de catre inginerii sai, aceasta componenta continand procesorul, RAM-ul, placa grafica si o multitudine de alti senzori necesari functionarii sale. Pentru ca aceasta componenta este atat de importa, o companie americana l-a desfacut pentru a ne arata ce se ascunde in interiorul sau, iar in imaginea de mai sus vedeti totul.

Diverse zvonuri aparute pe internet sugerau faptul ca in interiorul chip-ului S1 compania Apple a implementat componentele chip-ului A5 al iPhone 4S, adica un chip dual-core, 512 MB RAM si o placa grafica PowerVR. Astazi aflam ca procesorul Apple Watch are numele de cod APL 0778, ca 512 MB RAM Elpida sunt ascunsi in interiorul chip-ului S1 impreuna cu un mediu de stocare flash de 8 GB.

The design is an obvious variation from Apple’s smartphones, with many high-end functions / chips included that normally would not be found in a simple watch. Judging by the complexity of the printed circuit board (PCB), and the number of parts on the PCB, one might think the Apple watch is a full-fledged cellular connected watch but in fact connectivity is limited to Wi-Fi, Bluetooth, and NFC.

Mai mult decat atat, Apple foloseste un chip Wi-Fi Broadcom, accelerometru si giroscop produse de catre STMicroelectronics, componente pentru touchscreen ale ADI si un chip pentru incarcare prin inductie produs decatre IDT, el fiind compatibil cu standardul de incarcare Qi. Conform unuia dintre cei care a analizat placa logica a Apple Watch si chip-ul S1, ceasul Apple are inclusiv componente care ii permit sa faca apeluri telefonice printr-o retea GSM, dar conectivitatea este limitata la Bluetooth, Wi-Fi si NFC.

Mai mult decat atat, aceasta este prima oara cand Apple foloseste un senzor in 6 axe intr-un produs propriu, acesta functionand fara un accelerometru extern, Apple folosind in smartphone-uri un set mult mai complex de componente. In chip-ul S1 compania Apple a implementat un numar surprinzator de componente si a reusit sa le aseze intr-un asa mod incat toate sa incapa intr-un spatiu foarte mic, dar americanii se pricep la asa ceva.

This is the first time that we see a true 6X sensor in an Apple product that doesn’t require an external accelerometer. In the iPhone 6 and 6+ we saw an Invensense 6 axis sensor and a Bosch 3 axis accelerometer. Here in an even more compact design, the Apple Watch, we finally have a solution for all 6 axis in a single component.

Concluzionand, deocamdata nu se stie sigur cate nuclee are procesorul Apple Watch si ce frecventa au ele, insa stim ca avem parte de 512 MB RAM, avem confirmati cei 8 GB pentru stocare si cu siguranta vom afla alte detalii importante in viitor.