Apple cucereste China si stabileste o premiera

Apple Store China

Aseara compania Apple a prezentat rezultatele financiare pentru Q1 2015 si a uimit intreaga lume cu vanzarile de terminale iPhone si profitul generat de catre ele, insa analizand atent tot ceea ce ni s-a prezentat aflam si un detaliu incredibil. Pentru prima oara in istoria Apple, China a generat mai multe vanzari de terminale iPhone decat SUA, tara intrecand chiar si Europa in ceea ce priveste veniturile generate in Q1 2015.

Veniturile generate de catre China au crescut cu 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 16.8 miliarde de dolari, peste 25% din veniturile totale ale companiei Apple, insa aceasta nu este o premiera. Conform celor de la Reuters, Tim Cook pune aceasta crestere in seama clasei mijlocii din China care este din ce in ce mai bogata si mai interesata sa cumpere smartphone-urile produse de Apple.

Apple beat Wall Street’s revenue and profit forecasts on Monday as it sold more iPhones in China than the United States for the first time, but the company gave no sales figures for its new Apple Watch. Apple’s iPhone sales in China soared, increasing its revenue in the country 71 percent to $16.8 billion, although that was helped by gift-buying for Chinese New Year. Chief Executive Tim Cook said that China’s expanding middle class is fueling iPhone sales there, which is the bulk of the company’s sales.

Desigur ca si sarbatorirea noului an chinezesc a avut un rol important in succesul Apple din primele 3 luni ale anului 2015, insa per total vorbim despre vanzari foarte bune pentru o tara in care Apple creste din ce in ce mai mult. Separat de iPhone, se pare ca si vanzarile de Mac-uri au crescut cu 31% in Q1 2015 fata de Q1 2014, deci Apple devine din ce in ce mai interesanta pentru chinezi, in ciuda copiatorilor locali.

China este o piata extrem de mare si extrem de importanta, iar Apple pare sa “castige” din ce in ce mai mult tern, dar si bani.