Apple Watch si problema grava a bratarilor (Video)

Apple Watch se afla acum in posesia catorva milioane de utilizatori din lumea intreaga, astfel ca incep sa apara si primele dovezi ale faptului ca unitatile livrate de catre compania Apple nu sunt lipsite de probleme. Daca ieri vorbeam despre posibile module Taptic Engine care ar putea functiona incorect pentru utilizatori in anumite conditii, astazi vorbim despre probleme cu bratarile magnetice ale ceasurilor.

Teoretic bratarile sau curelele Apple Watch se fixeaza in carcasa produsului printr-o simpla introducere si pozitionare in locasul special, insa utilizatorul din clipul video de mai sus a aflat intr-un mod nu foarte placut ca procedura poate avea probleme. Avand ceasul la mana, in momentul dezbracarii unei haine, barbatul s-a trezit cu ceasul aruncat la podea, cureaua sport iesind din locasul in care ar fi trebuit sa stea fixa.

In imaginea de mai sus ne este demonstrat faptul ca acea unitate a Apple Watch refuza sa mai fixeze bratara in locasul dedicat pentru a putea fi purtat la mana, singura problema gasita de utilizator dupa cazatura fiind o zgarietura a carcasei. Contactand compania Apple, barbatului i s-a spus sa trimita prin posta unitatea catre filiala irlandeza a Apple, el fiind europeana, iar inginerii de acolo i-au trimis un ceas nou in schimbul celui stricat.

So, I took off my jacket Sunday and out of the sleeve comes my SS Apple Watch and drops on the floor and slides for a bit before stopping. Turns out the locking mechanism wasn’t locking the strap,” writes MacRumors forum member Smickers. “On closer inspection it requires a number of tries, pulling and pushing the strap to get it to lock. It’s just the top strap. One scratched casing, with the glass fine.

Problema nu pare sa fie una singulara, alti utilizatori raportand probleme similare cu aceste prime unitati ale Apple Watch, insa partea buna este ca putine persoane par sa aiba unitati afectate de portul de prindere defecte. Pana acum compania Apple a inlocuit fara discutie unitatile trimise cu acest defect la service-urile sale si probabil va actiona intr-un mod similar in viitor.

Zilele trecute v-am spus ca Apple Watch nu functioneaza la incheieturile cu tatuaje, iar acum vedem ca exista sansa ca ceasul sa va “zboare” de la mana in timpul folosirii, astfel ca trebuie sa aveti foarte mare grija cum utilizati produsul celor din Cupertino.