Marc Newson a vandut acest scaun cu o mica avere

scaun Marc Newson

Marc Newson este unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Jony Ive si unul dintre cei care a participat activ la crearea design-ului Apple Watch, el fiind si omul care a creat scaunul din imaginea de mai sus, el fiind vandut cu o mica avere la o licitatie. Jony Ive si Marc Newson obisnuiesc sa creeze diverse obiecte pentru licitatii caritabile, iar scaunul din imaginea de mai sus a fost vandut pentru nu mai putin de 3.7 milioane de dolari.

Desi scaunul a scos o suma importanta de bani din contul unuia dintre participantii licitatiei organizate in Londra, Marc Newson recunoaste ca acesta nu a fost conceput pentru a fi confortabil. Se pare ca persoana care l-a cumparat nu va simti vreo senzatie grozava cand il va incerca, insa probabil nici nu va avea prea curand dorinta de a il folosi, avand in vedere ca a platit o suma ridicola pe el.

Scaunul a fost creat din aluminiu si fibra de sticla, el facand parte dintr-o colectie de 15 obiecte similare care au stabilit diverse recorduri in licitatiile la care au fost inscrise de-a lungul timpului. Ca sa fiu sincer, nu-mi pot imagina de ce ar cheltui cineva 3.7 milioane de dolari pe un asemenea scaun in loc sa doneze suma aia direct catre o organizatie caritabila, sau catre victimele cutremurului din Nepal, insa iata ca si lucruri stupide se intampla.

3 COMENTARII

  1. Diferența dintre clasele sociale este mult prea mare. Unii nu au bani pentru mâncare iar alții cheltuie banii pe prostii