Apple investeste sume colosale in cercetare si dezvoltare

Apple investitii cercetare si dezvoltare - iDevice.roApple este una dintre companiile care pana in anii recenti nu a cheltuit sume foarte mari de bani pentru cercetare si dezvoltare, insa cele mai recente documente privind cheltuielile sale prezinta o imagine complet diferita. In imaginea de mai sus puteti vedea evolutia investitiilor facute de catre compania Apple in cercetare si dezvoltare de-a lungul timpului, ele crescand in apropierea lansarii Apple Watch, dupa cum era de asteptat.

Desi multi s-ar fi gandit ca investitiile in cercetare si dezvoltare se vor reduce in perioada imediata lansarii ceasului, ele de fapt au crescut, semn ca Apple are foarte multe produse noi aflate in curs de pregatire in vederea lansarii pe piata. In anul 2015 se estimeaza ca Apple va cheltui 8 miliarde de dolar pentru cercetare si dezvoltare, cu 2 miliarde de dolari mai mult decat anul trecut, dar nu se va opri aici.

…the amount of money Apple is spending on developing these new products is public, listed as research and development (R&D) in its financial statements. Taking a look at the increased amount of money Apple has been pouring into R&D beginning last summer, it is looking increasingly likely management gave the green light for Apple’s next big project.

Pentru 2016 se estimeaza ca suma va creste la 10 miliarde de dolari pe masura ce Apple va pregati lansarea unor noi produse, mai exact masina Apple despre care auzim in mod constant informatii din diverse surse. Inaintea lansarii unui produs foarte important compania Apple a crescut cheltuielile cu cercetarea si dezvoltarea, iar pentru masina Apple lucrurile cu siguranta nu se vor schimba, chiar daca la mijloc ar fi alt produs.

Orice companie importanta se bazeaza pe investitiile in cercetare si dezvoltare pentru a aduce noi produse importante pe piata, insa in cazul Apple vorbim mai mult decat despre o masina autonoma si electrica, astfel ca va fi interesant de vazut ce ne vor aduce ei.