Un pranz cu Tim Cook costa 200.000 dolari

Pranz Tim Cook caritate - iDevice.roAcum cateva saptamani v-am spus ca Tim Cook isi va dona din nou timpul anul acesta in scopuri caritabile, organizatia Charity Buzz scotand la licitatie un pranz cu CEO-ul Apple in sediul din Cupertino si doua bilete VIP pentru una dintre conferintele viitoare ale americanilor. Charity Buzz a estimat acest pachet la valoarea de 100.000 de dolari, insa cei interesati sa il intalneasca pe TIm Cook au fost de o cu totul alta parere, astfel ca in final 200.000 de dolari au fost stransi.

Exact precum in anii trecuti, Tim Cook a ales ca banii sa ajunga la fundatia caritabila Robert F. Kennedy, aceasta luptand pentru protejarea drepturilor omului in lumea intreaga, cu un succes destul de mare. Campania din acest an a fost a treia pentru Tim Cook, insa cel mai mare succes a fost inregistrat in primul an in care ea a fost organizata, atunci pachetul oferit de catre Charity Buzz strangand 610.00 de dolari.

Anul trecut suma s-a redus la aproape jumatate, sau 330.000 de dolari, iar anul acesta ea a scazut din nou, la 200.000 de dolari, astfel ca interesul oamenilor de afaceri de a il intalni pe Tim Cook pare sa fi disparut intr-o buna masura.

Acum daca va intrebati ce poate fi facut cu acesti bani in materie de achizitionarea de produse Apple, ei bine infograficul de mai jos ar trebui sa va ofere o idee cat se poate de buna. Mai exact, cu cei 200.000 de dolari platiti pentru a lua pranzul cu Tim Cook si a participa la o conferinta Apple beneficiind de 2 bilete VIP pot fi in schimb cumparate :

  • 200 de Mac-uri Apple LISA, acestea avand un pret de vanzare de aproape 10.000 de dolari in 1984;
  • 573 de Apple Watch-uri la un pret mediu de vanzare de 349;
  • cate un mar pe zi timp de 500 de ani.

Pranz Tim Cook caritate 1 - iDevice.ro