iPad Pro – ecran cu AgNW pregatit de Apple

iPad Pro ecran nouiPad Pro va fi lansata cu un ecran nou de catre compania Apple, cei din Cupertino fiind in momentul de fata in discutii cu proprii parteneri pentru a primi prototipuri ale noii componente in vederea testarii. Conform unei publicatii coreene, Apple discuta cu LG Display, Japan Display si Samsung Display pentru a cumpara panouri tactile AgNW pentru implementare in iPad Pro.

Cele trei companii au cele mai mari fabrici pentru producerea de ecrane dedicate tabletelor sau smartphone-urilor, iar Apple intentioneaza sa se foloseasca tentehnologia AgNW pentru a inlocui actuala ITO folosite cu propriile produs. Tehnologia AgNW presupune tratarea ecranului iPad Pro cu o substanta alcatuita din nano fibre de argint, acest tratament imbunatatind sensitivitatea tactila.

Spre deosebire de tehnologia ITO, cea AgNW este mult mai utila chiar si in cazul ecranelor flexibile, ofera informatii mai exacte privind atingerile, are sensitivitate mai buna si permite detectarea de multiple puncte de presiune chiar si in timpul scrierii cu accesorii. In aceasta idee, lansarea unui stylus pentru iPad Pro nu mai pare a fi chiar atat de putin probabila, tehnologia AgNW oferind Apple posibilitatea de a oferi o experienta mult mai buna pentru acest tip de accesorii.

Apple is planning to apply nano new material on touch panel. By changing ITO-based clear film with silver nano wire (AgNW) material, it plans to raise sense of touch and decrease cost. Domestic AgNW based touch-screen panel (TSP) industries are getting ready to commercialize the products as soon as possible. Apple recently requested AgNW touch-panel samples and some enterprises already delivered them to Apple. It will be first applied on large-screen IPad, which will be released next year.

Combinand tehnologia AgNW cu Force Touch, Apple le-ar putea oferi utilizatorilor un sistem de feedback si mai bun pentru atingeri, avand in acelasi timp optiunea de a imbunatati serios diversele functii oferite pentru noi. Mai mult decat atat, trecerea la aceasta tehnologie o poate ajuta pe Apple sa reduca o parte dintre costurile de productie, deoarece ea nu implica folosirea unor materiale rare precum indiul, insa se pare ca nici safirul nu ar mai fi luat in calcul pentru viitor.

iPad Pro AgNW
nano fibre de argint pentru panoul tactil din AgNW

Problema cu utilizarea acestei noi tehnologii sta in faptul ca ea poate fi pregatita pentru implementare in iPad Pro abia in cursul anului 2016, astfel ca tableta si-ar putea face aparitia pe piata abia la inceputul anului viitor. Desigur ca toate acestea sunt zvonuri, insa in general ele ne ofera o idee destul de buna in legatura cu ceea ce urmeaza sa ne ofere compania Apple.

2 COMENTARII