Cum vad cate cicluri de incarcare are bateria iPhone si iPad ?

Cicluri incarcare baterie iPhone iPadCum vezi cate cicluri de incarcare are bateria iPhone si iPad ? Ei bine prin acest articol te voi ajuta sa iti satisfaci aceasta curiozitate, procedura in sine fiind foarte simpla si usor de realizat de catre orice persoana, ea fiind veche de cativa ani de zile. Totul are la baza instalarea unui program in calculator si conectarea unui iPhone sau iPad la el pentru a citi informatiile despre baterie.

Pentru a vedea cate cicluri de incarcare are bateria iPhone si iPad urmati pasii de mai jos indeaproape.

Cate cicluri de incarcare are bateria iPhone sau iPad

  • Descarcati programul iBackupBot de aici.
  • Instalati programul iBackupBot in calculatorul vostru.
  • Conectati iPhone-ul sau tableta iPad la calculator.
  • Deschideti iBackupBot si lasati-l sa va recunoasca terminalele.
  • In partea dreapta centru veti vedea un chenar numit Devices si numele iPhone sau iPad-ului vostru.
  • Faceti click pe nume, iar in mijlocul programului iBackupBot va fi listat terminalul vostru.
  • In partea dreapta jos a acestui meniu veti avea o optiune numita More Information.
  • Faceti click pe optiunea More Information si veti avea un ecran similar celui din imaginea de mai jos.
  • In meniul nou deschis veti avea informatii detaliate despre baterie care au urmatoarea semnificatie :
    • CycleCount – numarul de cicluri de incarcare/descarcare;
    • DesignCapacity – capacitatea baterie conform specificatiilor din fabrica;
    • FullCharceCapacity – capacitatea totala a bateriei.

Bun, v-am prezentat pasii pe care trebuie sa ii faceti, dar acum sa discutam putin despre ei. iBackupBot este un program complex care va permite sa faceti backup-uri la aproape orice doriti din terminale si va recomand sa va folositi de program pentru a va scoate mesajele, conversatiile din diverse aplicatii sau orice altceva mai doriti voi, iTunes nepermitand in mod normal asemenea optiuni.

Cicluri incarcare baterie iPhone iPad 1

Trecand acum la interpretarea cilurilor de incarcare a bateriei iPhone sau iPad, va spun ca un ciclu de incarcare reprezinta o descarcare si incarcare completa a bateriei voastre. Daca, spre exemplu, bateria voastra este descarcata pana la o anumita valoare si reincarcata pana la o anumita valoare, acesta nu este un ciclu complet de descarcare/incarcare si nu poate fi luat in vedere pentru a calcula durata de viata a bateriei.

Orice baterie are un numar finit de cicluri de descarcare/incarcare dupa care capacitatea sa scade sub valoarea de 80%, iar in cazul iPhone sau iPad el este foarte mare. Dupa cum puteti vedea in imaginea mea, terminalul iPhone 6 Plus pe care il am de peste 6 luni are 87 de cicluri de descarcare si incarcare completa a bateriei, deci teoretic bateria are o durata de viata lunga in fata.

Uitandu-ne la informatiile oficiale ale Apple privind ciclurile de incarcare ale iPhone, aflam ca bateriile acestor terminale pot fi descarcate si incarcate complet de maxim 500 de ori inainte de a isi reduce capacitatea de incarcare la sub 80%. In cazul iPad, cilurile de incarcare nu trebuie sa depaseasca cifra de 1000, iar daca ne uitam la iPod sau iPod Touch-uri cifra scade la 400, deci mai putin decat la iPhone.

Procedura descrisa de mine mai sus este utila in principal utilizatorilor care au terminale iPhone mai vechi de 2/3 ani sau tablete iPad mai vechi de 3/4 ani, in restul cazurilor fiind putin probabil sa atingeti limita maxima a ciclurilor de incarcare/descarcare.