Prima Pagina aplicatii Aplicatia Starbucks este folosita pentru a fura banii clientilor

Aplicatia Starbucks este folosita pentru a fura banii clientilor

0

Aplicatie Starbucks furtAplicatia Starbucks este folosita pentru a fura banii clientilor, un grup de hackeri profitand de neatentia clientilor si masurile de securitate relaxate pentru a sustrage sume serioase de bani de la clienti ce nu aveau vreo idee in legatura cu aceasta problema. Unii utilizatori au fost afectati intr-o masura atat de mare, incat au pierdut sute de dolari in cateva minute, banii fiind furati sub forma de vouchere in valoare de 50 de dolari fiecare.

Starbucks a confirmat pentru presa americana probleme care a afectat un numar foarte mare de utilizatori, insa a afirmat ca sistemele sale nu au fost sparte de catre hackeri, dand in schimb vina pe clientii care nu folosesc parole complexe. Generarea rapida de vouchere s-a facut printr-un sistem care reincarca automat paginile de cumparare a acestora, singura metoda de a rezolva problema fiind stergerea metodei de plata.

Starbucks on Wednesday acknowledged that criminals have been breaking into individual customer rewards accounts. The Starbucks app lets you pay at checkout with your phone. It can also reload Starbucks gift cards by automatically drawing funds from your bank account, credit card or PayPal. They break into a victim’s Starbucks account online, add a new gift card, transfer funds over — and repeat the process every time the original card reloads.

Starbucks nu cerea autorizare prealabila din partea cumparatorilor cand multiple vouchere scumpe erau cumparate, iar in acest mod au fost pierdute sutele de dolari de catre utilizatori, unii reusind sa recupereze banii cu ajutorul PayPal. Desi cei de la Starbucks dau vina pe clienti, nimeni nu stie exact ce se afla in spatele acestei probleme, insa daca locuiti intr-o tara in care puteti cumpara vouchere Starbucks, ar fi bine sa va setati o parola complexa.