iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 – care este mai rapid in retelele WiFi ? (Video)

iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 viteza wifi“Razboiul” dintre iPhone 6 si Samsung Galaxy S6 are astazi o alta batalie desfasurata de aceasta data in “teritoriul” WiFi, astfel ca vom afla care dintre terminale este mai rapid in utilizarea acestui tip de conexiuni. In clipul video de mai jos veti vedea comparate iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge, ele fiind conectate la aceeasi retea WiFi de 5 GHz pentru a avea parte de cele mai bune viteze de download.

Teoretic toate cele 4 terminale au chip-uri Wi-Fi la fel de capabile sa sutina viteze de internet de pana la 300 Mbps, insa realitatea ne demonstreaza faptul ca doar Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge le pot atinge fara probleme. Viteza maxima atinsa de catre Samsung Galaxy S6 Edge este de peste 180 Mbps pentru download si peste 160 Mbps pentru upload, cu mult mai mult decat terminalele Apple.

iPhone 6, iPhone 6 Plus au avut in teste valori cuprinse intre 100 si 120 Mbps pentru upload sau download, valorile fiind mult mai mici decat cele inregistrate de catre terminalele Samsung si acest lucru este surprinzator. Ca sa fiu sincer, am obtinut viteze mai bune decat cele din clip chiar pe retelele 4G din Romania, asa ca rezultatul nu trebuie sa va dea de inteles ca terminalele nu au capacitatea de a oferi navigare pe internet in conditii foarte bune.

In ciuda acestui lucru, testul demonstreaza ca Apple mai are de rezolvat unele probleme in ceea ce priveste conectivitatea WiFi, asta desi teste facute in toamna dupa lansarea celor doua terminale au demonstrat ca vitezele lor WiFi sunt mult mai bune decat cele din clip. In experienta mea, depasirea a 100 Mbps chiar si cu conexiuni WiFi pe iPhone sau iPad se face destul de usor, insa atingerea celor 180 Mbps n-am reusit-o pana in prezent.

Inainte sa inchei va readuc in atentie un articol de saptamana trecuta care va ajuta sa descoperiti WiFi gratuit in orasele din Romania.