Apple contracteaza noi parteneri pentru Apple Maps

Apple Maps furnizori dateApple a contractat noi parteneri care sa-i ofere date de geolocalizare pentru serviciul Apple Maps, asta la cateva zile dupa ce a prelungit contractul TomTom pentru a furniza informatii in intreaga lume. E-WEGO SARL, NavADS BV si Paginile Aurii din Turcia sunt noile entitati care ofera harti pentru Apple Maps, compania Apple contractand aceste companii, cel mai probabil, pentru a imbunatati acoperirea in tari precum Franta sau Turcia, ele neprand sa aiba informatii detaliate pentru alte locatii de pe glob, printre care si Romania.

Separat de aceste companii, Apple a adaugat recent doi noi furnizori de date, Gas Buddy si GreatSchools, insa in aceste cazuri vorbim despre furnizarea de puncte de interes pentru SUA, informatiile nefiind chiar atat de importante pentru alte regiuni. Pastrand TomTom ca si furnizor principal de date, compania Apple se asigura ca in tari precum Romania nu va oferi o acoperire grozava si nici puncte de interes pe masura.

Zilele trecute v-am spus ca iOS 9 Apple Maps urmeaza sa includa un sistem de localizare in interiorul cladirilor, cei de la Apple pregatindu-se inclusiv sa ofere posibilitatea de a crea trasee de navigare pentru rutele de transport in comun.