iPhone 6S ar putea avea baterii de la noi producatori

baterie iPhone 6SiPhone 6S ar putea avea o baterie fabricata de catre noi producatori alesi de catre compania Apple, cei din Cupertino fiind interesati sa contracteze companii chinezesti pentru a produce bateriile viitoarelor sale terminale iPhone. In momentul de fata Simplo technology din Taiwan este principalul furnizor de baterii pentru terminale iPhone, insa Apple discuta cu diverse companii din China pentru a-si extinde portofoliul de furnizori ai acestui tip de componente.

Separat de Simplo, companiile chinezesti Desay si Sunwoda produca baterii pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar Apple intentioneaza sa se bazeze mai mult pe ele, plus pe alte companii locale pentru baterii. In momentul de fata companiile din China produc in mod cumulat mai multe baterii decat Simplo din Taiwan, Apple urmand a reduce si mai mult procentul de componente cumparate de la taiwanezi.

Taiwan-based Simplo Technology is coming under strong pressure from China makers in competition for Apple’s battery orders for the next-generation iPhone, according to industry sources. Speculation from the suply chain has claimed that Simplo is likely to see a decrease in its share of battery orders from Apple for the next-generation iPhone. Simplo and China-based Desay and Sunwoda are currently the battery suppliers for the iPhone 6/6 Plus, according to sources from the upstream supply chain.

Alegerea chinezilor in detrimentul taiwanezilor are la baza o imbunatatirii a capacitatilor de productie, dar si a calitatii componentelor furnizate, astfel ca Apple incearca sa isi unifice furnizorii intr-o singura tara. Avand in vedere ca Apple colaboreaza deja cu doua companii din China pentru a cumpara baterii, nu este exclus ca Simplo sa fie scoasa complet din lantul de furnizori.

Din moment ce Apple foloseste deja de ceva vreme baterii facute de chinezi, e putin probabil ca schimbarea pregatita sa aiba vreun impact negativ asupra calitatii bateriilor implementate in terminalele iPhone. Pe de alta parte nu trebuie sa va asteptati nici la o crestere a capacitatii bateriilor, deoarece nu acest lucru este urmarit de catre Apple prin schimbare.