American Genius – rivalitatea dintre Steve Jobs si Bill Gates va fi prezentata intr-un nou documentar

Steve Jobs Bill GatesSteve Jobs si Bill Gates au fost colaboratori pana in momentul in care au devenit cei mai mari competitori, Jobs acuzandu-l in multiple randuri pe Gates de furtul unor tehnologii Apple. In ciuda acestor lucruri, in final Bill Gates a salvat compania Apple de la faliment in cursul anilor ’90, acest lucru refacand prietenia dintre cei doi, insa colaborarile dintre ei nu au continuat, in ciuda ajutorului oferit.

Pentru ca ambii fosti presedinti de companie au schimbat atat de mult lumea in care traim, canalul de televiziune National Geographic urmeaza sa inceapa o serie de documentare din seria American Genius cu un episod care ii prezinta pe cei doi. Conform celor care realizeaza documentarul, episodul va urmari evolutia celor doi pana la sfarsitul anilor ’80, astfel ca nu vom vedea si relatiile din perioada recenta.

The Jobs vs. Gates rivalry goes back to the late 1960s and early 1970s when the modern computer was just getting its start. “American Genius” features reenactments of the two young men dropping out of college on their dueling quests to invent personal computers and software. Jobs is portrayed as a dreamy hippie turned hard-nosed businessman, while Gates is shown as a driven programming nerd. The show follows their pursuit up through the 1980s.

American Genius urmeaza sa inceapa pe data de 1 iunie cu episodul care ii va prezenta pe Bill Gates si Steve Jobs, cei de la National Geographic urmand a prezenta si povestile altor mari lideri de companii. Desi National Geographic are pregatita o serie intreaga de episoade interesante, ramane de vazut cat succes vor avea ele din moment ce vor urma unuia atat de important.