Google Cardboard aduce realitatea virtuala pe iPhone

Google cardboardGoogle Cardboard este un proiect lansat cu cativa ani in urma de catre compania Google, el avand rolul de a le permite dezvoltatorilor de aplicatii Android sa testeze un dispozitiv rudimentar pentru realitate virtuala. In cadrul Google I/O 2015 de astazi, compania Google a anuntat ca aplicatia Google Cardboard Viewer va fi disponibila si pentru platforma iOS, astfel ca posesorii de iPhone-uri isi pot construi singuri o cutie de carton pe care o pot folosi pentru a incerca realitate augmentata.

Google Cardboard vine si cu un SDK nou care permite dezvoltarea de continut vizibil in Google Cardboard Viewer pe iPhone, compania Google extinzand compatibilitatea aplicatiei si la smartphone-urile care au ecrane mai mari de 6 inch. Practic acum Google aduce intr-un final aplicatia si pe platforma celor de la Apple, asta desi putina lume a cerut portarea sa pentru iDevice-uri.

Mai multe informatii despre Google Cardboard gasiti aici, iar aplicatia va fi disponibila in orele urmatoare in App Store.