Prima Pagina Google Google Maps Offline pentru cautari si navigare ghidata vocal

Google Maps Offline pentru cautari si navigare ghidata vocal

3

Google Maps offlineGoogle Maps Offline pentru cautari si navigare ghidata vocal va fi lansat in cursul acestui an de catre compania Google, anuntul fiind facut de catre cei din Mountain View in cadrul Google I/O 2015. Fara a oferi o data la care noul sistem va fi disponibil, Google a confirmat faptul ca el va functiona doar cu hartile salvate de catre noi in prealabil, iar aici v-am aratat cum salvati harti offline in Google Maps pe iPhone.

Navigarea ghidata vocal va avea la baza informatiile salvate de catre noi intr-o asemenea harta, astfel ca in momentul in care parasizi zona salvata initial, va trebui sa folositi o conexiune de internet pentru a incarca informatii noi. Separat, cei de la Google au anuntat ca Places API este disponibil pentru toti dezvoltatorii de aplicatii, informatiile disponibile in el putand fi implementate la scara larga.

  • Add a place picker: a drop-in UI widget that allows your users to specify a place (see the Picsart screenshot above)
  • Get the place where the device is currently located
  • Show detailed place information, including the place’s name, address, phone number, website, and more
  • Use autocomplete to save your users time and frustration typing out place names, by automatically completing them as they type (see the Lyft screenshot above)
  • Make your app stand out by adding new places that are relevant to your users and seeing the places appear in Google’s Places database
  • Improve the map around you by reporting the presence of a device at a particular place.

Practic dezvoltatorii vor putea prelua puncte de interes din bazele de date ale Google si le vor putea afisa in propriile aplicatii, inclusiv pentru cautari offline, insa ele trebuie salvate initial folosind o conexiune de internet. Practic ar fi ca si cum am efectua cautari offline in aplicatia Google Maps, acest lucru urmand a fi deasemenea posibil, doar ca vorbim despre aplicatii terte din App Store.