Textul care restarteaza un iPhone afecteaza si aplicatii terte, nu doar cea de mesaje

text mesaj restartare iPhoneIeri v-am spus ca un mexaj text restarteaza iPhone si blocheaza aplicatia Mesaje, dar v-am spus si cum preveniti repornirea iPhone daca cineva incearca sa va strice buna dispozitie cu un asemenea mesaj. Desi intreaga problema a fost prezentata ca afectand doar aplicatia Mesaje, Messages, a sistemului de operare al celor de la Apple, realitatea este ca ea afecteaza inclusiv alte aplicatii terte instalate in terminale.

In principal vorbim despre aplicatiile care incarca informatii in ecrane de tip webview, acestea afisand textul intr-un mod care genereaza inchiderea subita, exact precum se intampla in cazul aplicatiei Mesaje, Messages. Unii utilizatori reclama faptul ca aplicatia WhatsApp Messenger ar fi afectata, insa alte aplicatii importante de mesagerie par sa fie scutite de aceasta problema.

Daca, teoretic, aplicatia in sine nu va reporni in momentul in care cineva va trimite mesajul si voi accesati conversatia, vizualizarea unei notificari in ecranul de blocare, LockScreen, va genera restartarea iPhone. In aceasta idee, recomandarea mea de aseara de a bloca in totalitate afisarea textelor de notificare in LockScreen pentru mesaje ar trebui sa o aplicati inclusiv pentru aplicatiile terte de mesagerie text.

Compania Apple sustine ca intreaga problema este una a iMessage, bugul fiind localizat, aparent, acolo, insa realitatea este ca el afecteaza inclusiv aplicatiile terte, iar compania Apple va trebui sa rezolve problema in intregul sistem de operare. In aceasta idee, pana cand iOS 8.3.1, sau o alta actualizare va fi lansata, o multitudine de aplicatii sunt vulnerabile in fata bugul care va poate strica serios ziua.

Din pacate compania Apple continua sa ne arate ca sistemul sau de operare iOS 8 este un esec de proportii epice, el reusind doar sa genreze frustrare pentru utilizatorii care si-au facut curajul de ail instala. In momentul de fata iOS 8 este aproape de a deveni doar o trista amintire, asa ca speram ca iOS 9 sa nu ne ofere probleme similare.