Prima Pagina iPhone Textul care restarteaza un iPhone afecteaza si aplicatii terte, nu doar cea...

Textul care restarteaza un iPhone afecteaza si aplicatii terte, nu doar cea de mesaje

text mesaj restartare iPhoneIeri v-am spus ca un mexaj text restarteaza iPhone si blocheaza aplicatia Mesaje, dar v-am spus si cum preveniti repornirea iPhone daca cineva incearca sa va strice buna dispozitie cu un asemenea mesaj. Desi intreaga problema a fost prezentata ca afectand doar aplicatia Mesaje, Messages, a sistemului de operare al celor de la Apple, realitatea este ca ea afecteaza inclusiv alte aplicatii terte instalate in terminale.

In principal vorbim despre aplicatiile care incarca informatii in ecrane de tip webview, acestea afisand textul intr-un mod care genereaza inchiderea subita, exact precum se intampla in cazul aplicatiei Mesaje, Messages. Unii utilizatori reclama faptul ca aplicatia WhatsApp Messenger ar fi afectata, insa alte aplicatii importante de mesagerie par sa fie scutite de aceasta problema.

Daca, teoretic, aplicatia in sine nu va reporni in momentul in care cineva va trimite mesajul si voi accesati conversatia, vizualizarea unei notificari in ecranul de blocare, LockScreen, va genera restartarea iPhone. In aceasta idee, recomandarea mea de aseara de a bloca in totalitate afisarea textelor de notificare in LockScreen pentru mesaje ar trebui sa o aplicati inclusiv pentru aplicatiile terte de mesagerie text.

Compania Apple sustine ca intreaga problema este una a iMessage, bugul fiind localizat, aparent, acolo, insa realitatea este ca el afecteaza inclusiv aplicatiile terte, iar compania Apple va trebui sa rezolve problema in intregul sistem de operare. In aceasta idee, pana cand iOS 8.3.1, sau o alta actualizare va fi lansata, o multitudine de aplicatii sunt vulnerabile in fata bugul care va poate strica serios ziua.

Din pacate compania Apple continua sa ne arate ca sistemul sau de operare iOS 8 este un esec de proportii epice, el reusind doar sa genreze frustrare pentru utilizatorii care si-au facut curajul de ail instala. In momentul de fata iOS 8 este aproape de a deveni doar o trista amintire, asa ca speram ca iOS 9 sa nu ne ofere probleme similare.

 • emyLo

  Pe Facebook messenger dacă încerc sa îl trimit îmi da următorul mesaj de eroare : “în conținutul pe care încerci sa îl distribui exista un link pe care sistemele noastre de securitate l-au detectat ca fiind nesigur.te rugam sa ștergi acest link pentru a putea continua.”

 • @emyLo: Asta pentru ca Facebook a luat initiativa si l-a blocat. Asa cum a facut si Telegram.

 • Sparky

  la mine nu merge muhahhahaha

 • Roli

  Mie mi se restarteaza încontinuu fără a primi mesajul respectiv, deci absolut niciodată nu l-am primit, si mi se restarteaza el singur de capul lui, si in aplicații dacă il folosesc, dar si când ascult spre exemplu muzica si telefonul e blocat, își da restart si observ ca din ce in ce mai des.

  Vreo părere?

 • dizzy

  Exista vreo solutie ? Am nevoie de ajutor, am primit sms-ul asta si nu mai am acces la aplicatia mesaje

 • marius

  Schimati producatorul de telefoane,asta e solutia.

 • Ionut

  Dizzy si la mine este la fel. Exista vreo solutie zaone? Cat mai repede, te rog!

 • Andreis

  Se poate să rezolvi aceasta problema dar trebuie neaparat să stii de la cine l-ai primit. Trebuie să ii spui lui Siri : Msend a message’, va întreba către cine, ii spui către persoana respectiva de la care ai promit mesajul, după va întreba ce mesaj vrei să trimiți și spui orice, asa va merge.

 • Narcis

  Sau setati tel cu doua luni in viitor si setati sa se stearga mesajele la o luna 🙂 eu asa am scapat de el,doar ca pierdeti mesajele

 • Stefan

  Trebuie doar sa ștergeți toată conversatia

 • Nicu

  Am pățit-o si eu mai devreme. Stați liniștiti puteți sa o Rezolvați ușor : cine v-a trimis mesaj cu bug-ul trebuie sa va trimită un mesaj gol si imediat telefonul isi va reveni. O zi buna ! Feriți-vă de astfel de Glume!