iOS 8.3.1 ar putea rezolva bugul care iti inchide iPhone-ul cu un text

iOS bug Mesaje inchidereDimineata v-am spus ca un bug periculos al iOS poate genera blocarea iPhone sau iPad, ori doar a aplicatiei Mesaje, Messages, prin simpla trimitere a mesajului din imaginea alaturata catre voi. Practic un hacker poate trimite acele texte si acel caracter catre iDevice-ul vostru, iar in momentul vizualizarii prin LockScreen terminalul va fi complet blocat, in timp ce accesarea aplicatiei Mesaje, Messages, va genera o inchidere subita a acesteia, fara posibilitatea de a o redeschide usor.

Utilizatorii care au primit asemenea mesaje au raportat faptul ca au reusit sa isi refoloseasca terminalele prin retrimiterea aceluiasi mesaj, dubla afisare anuland vulnerabilitatea existenta in iOS. Alternativ trimiterea aceluiasi mesaj prin Siri sau trimiterea unei poze pare sa rezolve problema, cea de-a doua situatie oferind acces la lista de conversatii prin care poate fi sters mesajul.

We are aware of an iMessage issue caused by a specific series of unicode characters and we will make a fix available in a software update.

Avand in vedere ca bugul este extrem de periculos, compania Apple a confirmat existenta sa, dar si faptul ca lucreaza la o rezolvare rapida a problemei, ea urmand a fi disponibila printr-o actualizare a iOS. In aceasta idee, desi probabil Apple nu s-a gandit vreodata sa lanseze iOS 8.3.1 pentru noi, se pare ca aceasta versiune a sistemului de operare va fi disponibila undeva in cursul saptamanilor viitoare.

8 COMENTARII

  1. […] Apple a confirmat bugul si probabil iOS 8.3.1 il va rezolva, insa intre timp exista o metoda prin care va puteti proteja de repornirea unui iPhone sau a unei tablete iPad in momentul in care un mesaj cu respectivul text este trimis catre voi. Blocarea aplicatiei Mesaje, Messages, la primirea acelui text nu o puteti impiedica, ci o puteti readuce la viata trimitandu-va un mesaj cu Siri sau trimitandu-va o poza. […]