David Guetta, Drake si Pharell Williams ar putea fi DJ iTunes Radio

David Guetta AppleDavid Guetta, Drake si Pharell Williams ar putea fi DJ iTunes Radio, compania Apple aflandu-se in momentul de fata in discutii cu cele trei vedete pentru a-i convinge sa se alature echipe sale. Apple l-a angajat acum cateva luni pe DJ-ul britanic Zane Lowe, direct de la BBC Radio One, pentru a crea statii radio predefinite pentru iTunes Radio, iar acum se pare ca intentioneaza sa aduca si alte talente in echipa care administreaza acest serviciu.

David Guetta, Drake si Pharell Williams sunt doar cateva dintre vedetele pe care cei de la Apple le-au contactat in momentul de fata, unele dintre ele fiind alese inclusiv pentru a promova Apple Watch in diverse zone de pe glob. Desi nu se stie sigur cati bani vor primi fiecare dintre artisti pentru colaborarea cu Apple, se speculeaza ca Drake ar fi cerut nu mai putin de 19 milioane de dolari pentru a fi DJ al iTunes Radio si a promova Apple sau serviciile sale in lumea intreaga.

Separat de acestea, aflam ca noul serviciu de streaming audio al companiei Apple, numit Apple Music, urmeaza sa le ofere utilizatorilor o perioada de proba de trei luni de zile in care vor putea testa sistemul inainte de a plati un abonament. Apple le cere marilor case de discuri din SUA sa ofere gratuit muzica din sistem, insa ramane de vazut daca viitorii parteneri Apple vor fi de acord cu aceasta propunere.

iTunes Radio si Apple Music sunt si vor ramane servicii separate ale companiei Apple, iar pentru fiecare dintre ele compania americana pare sa fie interesata sa angajeze oameni specializat pentru a administra muzica. Avand in vedere importanta celor contactati de catre Apple, se pare ca in “joc” ar fi cateva zeci de milioane de dolari pe care cei din Cupertino le vor plati pentru a le putea oferi utilizatorilor selectii premium de muzica.