Apple Music va fi lansat si in Europa

Apple MusicApple Music va fi lansat in Europa, serviciul de streaming audio al companiei Apple fiind pregatit pentru disponibilitate pe “batranul continent”, cei din Cupertino negociind contracte inclusiv in Rusia. Informatia vine de la publicatii locale din Rusia, acestea confirmand faptul ca reprezentanti ai Apple se afla in negocieri cu reprezentantii unor mari case de discuri pentru a permite ascultarea de muzica online prin noua sa aplicatie Muzica.

Avand in vedere ca in cadrul WWDC 2015 este zvonita inclusiv o extindere a serviciului iTunes Radio in noi pietele de pe glob, exista posibilitatea ca Apple sa negocieze de fapt pentru acest serviciu si nu Apple Music. Aceasta din urma teoretic pare la fel de plauzibila precum lansarea Apple Music in Rusia sau alte tari din Europa, insa desigur ca extinderea serviciului de streaming audio nu trebuie scoasa din calcul, avand in vedere importanta sa.

The business daily Vedomosti quoted sources at several leading Russian record labels as saying that Russia is going to be among the first countries where Apple will launch its music service, and negotiations with local labels about expanding digital rights to streaming are in progress.

Apple Music este un serviciu extrem de important pentru compania Apple prin prisma faptului ca el le ofera posesorilor de iDevice-uri acces la un produs care momentan nu este disponibil nativ in iOS. Apple inearca sa concureze cu servicii precum Spotify sau Pandora folosind Apple Music, iar disponibilitatea sa in cat mai multe tari de pe glob este beneficia pentru cei din Cupertino pentru a atrage noi clienti pentru platforma sa.

In mod normal compania Apple isi lanseaza noile servicii doar in SUA, iTunes Radio fiind disponibil si in Australia, insa in cazul Apple Music, serviciul ar putea fi disponibil inclusiv in tarile importante din Europa. Nimeni nu stie daca acest lucru se va intampla, insa din moment ce exista negocieri in Rusia, este clar ca Apple intentioneaza sa ofere Apple Music de la bun inceput si in afara SUA.